(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Chléb

Potřebné ingredience
600g hladké mouky 200g žitné celozrnné mouky 200g žitné hladké mouky nebo pšeničné chlebové kostka kvasnic lžička cukru lžička octa 2 lžicky soli 1 lžička kmínu, připadně semínka 600ml vody, a pak přidat dle potřeby.
Postup přípravy
Z cukru, kvasnic a trošky teplé vody si uděláme kvásek.
Do mísy dáme mouku, sůl, kmín, kvásek, lžičku octa, vodu a vymísíme těsto.
Necháme vykynout, po vykynutí těsto ještě jednou ručně prohněteme a vytvarujeme šišku nebo bochník, dáme na plech a necháme ještě cca 30 minut kynout. Pečeme 20 minut na 230st. Každých 5minut potřeme slanou vodou, poprvé chleba potřeme před vložením do trouby. Pak troubu ztlumíme a pečeme bez potírání na 180st ještě cca 45 minut. Po vytažení z trouby ještě jednou potřeme slanou vodou a necháme na mřížce vychladnout. Je výborný.
Do mísy dáme mouku, sůl, kmín, kvásek, lžičku octa, vodu a vymísíme těsto.
Necháme vykynout, po vykynutí těsto ještě jednou ručně prohněteme a vytvarujeme šišku nebo bochník, dáme na plech a necháme ještě cca 30 minut kynout. Pečeme 20 minut na 230st. Každých 5minut potřeme slanou vodou, poprvé chleba potřeme před vložením do trouby. Pak troubu ztlumíme a pečeme bez potírání na 180st ještě cca 45 minut. Po vytažení z trouby ještě jednou potřeme slanou vodou a necháme na mřížce vychladnout. Je výborný.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucikanass
(upraveno)
9. 11. 2014, 20:39

nahlásit