DOMACÍ KYNUTÝ HOUS. KNEDLÍK
Potřebné ingredience
1/2 kg hrube mouky,1 -2 housky den stare,3/4 kosticky drozdi,asi hrnek mleka,sul,1 vejce.
Postup přípravy
Housky nakrajime na kosticky ktere pridame k mouce,dale dame vejce,spetku sole a mleko.Nakonec vlijeme vykynuty kvasek a zadelame testo,ne moc tuhe.
Nechame vykynout.
Kdyz nam testo krasne vykynulo rozdelime ho na dva dily a vypracujeme dve sisky.(Pocet sisek muze byt i vice pokud se testu darilo a vykynulo dost.Nebo sisky delame take dle velikosti kastolu ve kterem je budem varit.)
Vypracovane sisky nechame jeste jednou kynout a v te dobe si dame varit osolenou vodu.
Knedliky dame do vrouci vody a prikryjeme poklickou.Varime 10 minut.Behem vareni nezvedame poklicku jinak se knedliky zdrcnou!!!!
Po 10 minutach vareni poklicku odebereme,knedliky prevalime na druhou stranu (obratime) a varime dalsich 10 minut.Opet nezvedame poklicku a nenacuhujeme do hrnce.:-)
Celkova doba vareni ve vrouci osolene vode 20 minut!
Po uvareni knedliky vyndame,rychle poklobeme vydlickou aby se nezdrcly a jeste teple krajime nejlepe niti.
Jeste se me nestalo aby se me knedliky nepovedly a jsou vyborne.
Drozdi,cukr a mleko.Vytvorime kasicku a dame na teple misto.
Behem chvilky mame kvasek nabobtnany.
Pokrajene housky na kosticky,hruba mouka a sul.
Dale pridame vejce,mleko a kvasek a vypracujeme testo.
Vypracovane testo poprasime troskou mouky a dame na teple misto kynout.
Vykynute testo jeste trochu propracujem,rozdelime na dva bochanky a vyvalime dve sisky dle velikosti kastrolu.
Dame varit osolenou vodu a behem vareni nechame sisky kynout.
Uvareny knedlik probodame aby se nezdrcl a krajime jeste teply dvojitou niti.
Dobrou chut !!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé