Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Nepřekonatelná klasika-Koprová omáčka

0.0
Nepřekonatelná klasika-Koprová omáčka

Potřebné ingredience

500 ml hovězího vývaru, 1 lžíci másla, 2 lžíce hladké mouky,1 kelímek smetany na vaření,sůl,cukr,ocet, svazek čerstvého kopru

Postup přípravy

V nepřilnavém kastrolu si rozpustíme máslo,zaprášíme moukou a připravíme si světlou jíšku,kterou zalijeme vývarem-rozšleháme metličkou a dobře provaříme.Kopr nasekáme najemno, dáme do malého kastůlku s trochou vody lžící octa a necháme přejít varem,pak vlijeme do omáčky .Přidáme smetanu a necháme přejít varem,dochutíme solí a cukrem,omáčka by měla mít příjemnou slako-kyselou chuť.Podáváme z vařeným hovězím masem nebo vařeným vejcem natvrdo.Jako příloha mohou být houskové knedlíky nebo vařené brambory.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimicek 23. 7. 2020, 23:37
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie