(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pravé velikonoční Jidáše
Potřebné ingredience
12 dkg másla, 2 žloutky, 4 lžíce pískového cukru, sůl,70 dkg prohřáté polohrubé mouky,kvásek ze 2 dl mléka a 3 dkg droždí, citronová kůra,a vanilka. Máslo nebo žloutek na potření a med na pokapání.
Postup přípravy
Máslo se žloutky a cukrem utřeme, přidáme sůl, mouku, kvásek kůru a vanilku.Vypracujeme tuhé těsto jako na vánočku a necháme v teple vykynout. Z těsta po vykynutí vyválíme šišku, nakrájíme ji na stejně velké kousky, každý vyválíme na dlouhý tenký váleček a stočíme do spirály. Na pomaštěném plechu po vykynutí potřeme teplým máslem nebo žloutkem a pečeme asi 40 minut dorůžova. Upečené pokapeme medem nebo rozřízneme a na řezu medem potřeme.
Zapíjíme kávou, čajem, kakaem.
Zapíjíme kávou, čajem, kakaem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé