Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Vestfálský koláč s ořechovou drobenkou

0.0
Vestfálský koláč s ořechovou drobenkou

Potřebné ingredience

TĚSTO: 250g polohrubé mouky, 150g másla nebo hery, 50g cukru moučka, 1 vejce, 700g jablek, šťáva z jednoho citronu,, 1 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce cukru krupice DROBENKA: 150 g mletých vlašských ořechů, 100 g másla, 100 g hrubé mouky, 100 g cukru moučka, 1/2 lžičky skořice, rum

Postup přípravy

Z mouky, másla, cukru a vajec uděláme těsto, zabalíme do potravinářské folie a dáme na dvě hodiny do ledničky.
Formu na koláč vymažeme tukem a troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Jablka oloupeme, vykrájíme jadřince a nakrájíme na kostičky.
Šťávu z citronu promícháme se škrobovou moučkou, krupicovým cukrem a přimícháme k jablkům.
Ze všech surovin na drobenku si uděláme drobenku.
Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu, propícháme vidličkou a 10 minut pečeme.
Potom korpus koláče naplníme jablky a posypeme drobenkou. Pečeme dalších 35-40 minut.

Můžeme vyzkoušet i kombinaci jablek s hruškama nebo samotné hrušky.
Taky přidat o jablek nasekané ořechy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babičkakvětka 19. 12. 2014, 20:04
dneska upečený teda moc dobrý lepší než jablkový závin (Y) (clamp) (stromecek)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie