Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Olivový chléb z domácí pekárny

0.0
Olivový chléb  z domácí pekárny

Potřebné ingredience

190 ml vody 5 lžic olivového oleje 450 g polohrubé mouky, 2 lžíce provensálského koření, lžička soli, špetka cukru, kostka droždí, balíček oliv (bez pecek a náplně)

Postup přípravy

Do pekárny dáme vodu, olej, pokryjeme moukou, posypeme kořením.
Do jednoho rožku dáme sůl, do protilehlého rožku cukr, doprostřed rozemneme kostku droždí.
Pekárnu jsem zapnula na program KLASIK, velikost bochníku "velký", barva SVĚTLÝ (ale asi by mohl být i tmavší).
Olivy slijeme a necháme okapat. v původním receptu se olivy krájejí na menší kousky, ale já je nechávám vcelku - ony se rozšmelcují hnětáky.
Když pekárna zapípá - čas na přidání semínek - přidáme olivy, případné těsto na stěnách shrneme.
Pak už jen stačí pohlídat si čas, kdy vytáhnout hnětací háky.
Dobrou chuť.


Inspirováno speciálem Diana Recepty

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie