(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Velikonoční tiramisu nepečený dort
Potřebné ingredience
500 ml smetany ke šlehání, 350 g přírodního pomazánkového másla, 2 sáčky vanilkového cukru , 200 g moučkového cukru, 50 ml rumu, 200 ml silné rozpustné kávy, ½ lžičky skořice , 200 g dlouhých cukrářských piškot , asi lžíce kakaa na posypání , dortová forma o průměru 24 cm
Postup přípravy
Smetanu si vyšleháme s vanilkovými cukry do tuha na pevnou šlehačku.
V jiné míse si utřeme pomazánkové máslo s moučkovým cukrem do hladka a pak smícháme se šlehačkou.
Dortovou formu o průměru 24 cm si vyložíme potravinářskou folií.
Uvařenou kávu ochutíme skořicí, přidáme rum ,piškoty do ní postupně namáčíme a necháme zvlhnout.
Poklademe jimi dno formy , potřeme krémem na to opět namočené piškoty a krém-takto vrstvíme do vypotřebování. Vrchní vrstvu tvoří krém, který navrchu posypeme kakaem. Dort necháme alespoň 5 hodin v chladničce ztuhnout. Smetanu si vyšleháme s vanilkovými cukry do tuha na pevnou šlehačku.
V jiné míse si utřeme pomazánkové máslo s moučkovým cukrem do hladka a pak smícháme se šlehačkou.
Dortovou formu o průměru 24 cm si vyložíme potravinářskou folií.
Uvařenou kávu ochutíme skořicí, přidáme rum ,piškoty do ní postupně namáčíme a necháme zvlhnout.
Poklademe jimi dno formy , potřeme krémem na to opět namočené piškoty a krém-takto vrstvíme do vypotřebování. Vrchní vrstvu tvoří krém, který navrchu posypeme kakaem. Dort necháme alespoň 5 hodin v chladničce ztuhnout. Zdobíme dle vlastní fantazie.
V jiné míse si utřeme pomazánkové máslo s moučkovým cukrem do hladka a pak smícháme se šlehačkou.
Dortovou formu o průměru 24 cm si vyložíme potravinářskou folií.
Uvařenou kávu ochutíme skořicí, přidáme rum ,piškoty do ní postupně namáčíme a necháme zvlhnout.
Poklademe jimi dno formy , potřeme krémem na to opět namočené piškoty a krém-takto vrstvíme do vypotřebování. Vrchní vrstvu tvoří krém, který navrchu posypeme kakaem. Dort necháme alespoň 5 hodin v chladničce ztuhnout. Smetanu si vyšleháme s vanilkovými cukry do tuha na pevnou šlehačku.
V jiné míse si utřeme pomazánkové máslo s moučkovým cukrem do hladka a pak smícháme se šlehačkou.
Dortovou formu o průměru 24 cm si vyložíme potravinářskou folií.
Uvařenou kávu ochutíme skořicí, přidáme rum ,piškoty do ní postupně namáčíme a necháme zvlhnout.
Poklademe jimi dno formy , potřeme krémem na to opět namočené piškoty a krém-takto vrstvíme do vypotřebování. Vrchní vrstvu tvoří krém, který navrchu posypeme kakaem. Dort necháme alespoň 5 hodin v chladničce ztuhnout. Zdobíme dle vlastní fantazie.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé