Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Ovocný dort-rychlý a jednoduchý

0.0
Ovocný dort-rychlý a jednoduchý

Potřebné ingredience

Balíček piškotů, 8 středních jablíček, 2 x puding vanilkový, 3 lžíce cukru-nebo dle sladkosti a chuti ovoce, 1 L vody.

Postup přípravy

Oloupeme jablíčka,nakrájíme na kousky-plátky a povaříme v 3/4 L vody ,přidáme cukr. Vaříme do změknutí. Puding rozmícháme ve zbytku vody a vlejeme k jablíčkům a ještě chvilku povaříme do zhoustnutí-je to hned. Mezitím si připravte mísu z varného skla ,vypláchněte studenou vodou,pokládejte dno piškoty-1.vrstva,zalít dílem ovoc.hmoty, poklást 2.vrstvu piškot a znova ov.hmota, dáme 3.vrstvu piškotů a končíme ovoc.hmotou. Dáme vychladnout. Nejlépe přes noc. No a pak vyklopit,nakrájet,třeba i dozdobit a je to mňamka. Toto je základní recept,záleží na přidaném ovoci nebo pudingu. Na obrázku jsem přidala mražené jahody. Možno dělat i do kompotových misek a vyjíst lžičkou nebo vyklopit na talířek jako bábovičku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lucile 24. 1. 2007, 14:15
Je to moc MŇAM, já akorát jablíčka nastrouhala na hrubo (Y) ... A se šlehačkou (L) už si ho dělá i sestra, když má na něco chuť ... :-)
Daisinka 27. 9. 2006, 11:01
To zele chyba v recepte ake a kolko z neho?
Pája a Ája 27. 9. 2006, 11:41
@Daisinka néééé,žádné želé tam nepatří,místo toho tam je ten puding,výsledná hmota po uvaření vypadá jako by to bylo želé. omlouvám se,že jsem to podala špatně. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie