Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Hokkaido spatzle / halusky

0.0
Hokkaido spatzle / halusky

Potřebné ingredience

Dyne Hokkaido, hladka mouka, vejce, sul

Postup přípravy

Spetzle - halusky, noky - rikejte ´bobkum´ jak chcete - jsou vynikajici, jednoduche, mam je radsi nez bramborove, protoze se s testem lepe pracuje, pri vareni se nedela skrobovy ´slem´ a maji krasnou barvu:
Dyne se omyje, rozrizne, vydlabe, nakraji na kosticky. NEMUSI SE LOUPAT, slupka se uplne uvari do mekka a potom rozmixuje.
300g dyne na kosticky i se slupkou dat varit na 10min. se 3 polevkovymi lz. vody (najare do prezimovane dyne je potreba dat o 1tbsp vody vice) Rozmixuju primo v hrnci ponornym mixerem a pridam do misy ke 300g hlad. mouky (muze byt i 1/2 hr.) 3 cela vejce,1 kav. lz soli. Propracovat testo, chvili nechat stat (nez se zacne varit osolena voda s trochou oleje). Zavarit pres halusk. sito do varici vody, podskrabnout, kdyz vyplavou tak chvilininku nechat varit, vybrat do misy cednikem, dat trosku oleje, aby se neslepily. Delam vzdy ze 3 davek najednou, vychladle nespotrebovane dam do mrazaku. Uzivam stejne jako bramborove halusky: s brynzou, jindy s houbama, nebo s kyselym zelim.
Ze zbytku dyne uvarim polevku, nebo huste pyre, nadelam do mrazaku kosticky, ktere pak prihodim k jakekoliv polevce, ktere prida krasnou slunickovou barvu, ale na chuti ji nemeni :-).
Hokkaida uschovavam pres zimu v chladnem slepe, dobre omyte octovou vodou vydrzi pres celou zimu do dubna

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie