Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Dort lahev Coca Coly

0.0
Dort lahev Coca Coly

Potřebné ingredience

1lahev Coca Coly ( použila jsem 1,2l )***350g čokolády (použila jsem 300g 52% z Lidlu - 200g za 29,- + 50g mléčné***50g bílé čokolády***oblíbený krém( pudinkový, nutelový, máslový…)***oblíbené těsto na korpus (můžeme použít recept na Coca cola buchtu)

Postup přípravy

Začneme upečenim korpusu - na 1,2l stačil malý plech. Láhev si připravíme podle obrázků, dobře ji osušíme. Ve vodní lázni si nejprve rozpustíme v mističce bílou čokoládu. Do větší misky pak nalámeme tmavou čokoládu a necháme ji rozpusit ve vodní lázni. Sundáme z teplé lázně a necháme trochu schladit, tak aby byla ještě tekutá, ale už ne horká. Postupujeme podle návodu v postupném nanášení vrstev čokolády. Celý postup rozlévání a průběžnèho chlazení provedeme 3x, vytvoříme si tak takovou velkou dutou figurku Coca Coly ( vrstva cca jako vánoční figurky nebo Mikuláš). Zbytek čokolády ještě využijeme,tak uchováme. Po důkladném vychlazení "plníme" nakrájenými kusy korpusu řádně promazanými krémem. Opět necháme vychladnout v lednici. Proces můžeme urychlit vždy omezenou dobou pobytu v mrazničce. Po úplném vychlazeni, nejlépe pomocí kobercového nože, oloupeme plast z povrchu. jde to pěkně. Případné nedostatky na závěr zahladíme pomocí zbytku čokolády. Místo budoucího spoje pomažeme krémem a půlky spojíme a opět začistíme čokoládou,spoj se schová pod nálepku,takze případné nerovnosti vůbec nevadí. Jako poslední pomoci čokolády prilepíme víčko od lahve.

Láhev vymyjeme, opatrně odloupneme nálepku - budeme potřebovat, umyjeme víčko.

Lahev rozpulíme v místě, kde byla nálepka. Vytřeme ji do sucha.

Připravíme si korpus, pokud chceme využít Coca colu, můžeme i cocacolový ( 3 vejce, 3/4 hrnku krystalu, hrnek Coly, půl prdopeče, 1/2 hrnku oleje a 2,5 hrnku polohrubé mouky).

Začneme bílou čokoládou, lijeme středem, abychom si neušpinili stěnu.

Potahujeme stěny, pomalým točivým pohybem se snažíme pokrýt stěnu, zbytek volně necháme vytéct zpět, dáme vychladit, během chlazení občas pootočíme.

Totéž s druhou půlkou, vždy prostřídáme s chlazením, celkem zopakujeme cca třikrát, abychom získali pevný korpus figurky.

Vychlazený korpus si nakrájíme na špalíky.

Povrch špalíku vždy namažeme krémem a postupně naplníme napevno "lahev".

Opět necháme vychladit pořádně vychladit.

Pomocí nožíku odstranéme plast, slepíme k sobě a začistíme. Nějaké videa lze nalést na youtube, pokud zadáte coca cola cake.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

malmar 7. 3. 2017, 7:10
(clamp) (clamp) (clamp) |:o)
zupkulka 3. 2. 2017, 10:06
Kateřinko, prosím vás, jaký jste použila krém? Popr.můžete sem dát recept? Děkuji moc Petra
acatko 8. 3. 2017, 19:12
@zupkulka Nejjednodušší je asi pudinkový, libovolný pudink uvařit jen v 300ml mléka, přikrýt fólií,aby se neudělal škraloup, nechat vychladit na pokojovou teplotu,máslo stejne teploty -125g-vyšlehat s cukrem dle chuti a postupně do něj zašlehávat po lžícich pudink. Nutelový je vyšlehané máslo 1:2 s nutelou,salkový je karamelizované salko z plechovky vyšlehané s celým máslem. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie