(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Šafránové risoto z pečenou dýní
Potřebné ingredience
malá dýně hokaido, olivový olej, tymián, 2 lžíce medu, sůl, pepř, 320g rýže arborio nebo carnaroli, 200g bílého vína, 750g vývaru, šafrán, 2 - 3 lžíce mascarpone, opražená dýňová semínka, 100 - 150g fety
Postup přípravy
Dýni nakrájíme na klínky a smícháme s marinádou (olej, med, sůl, pepř a tymián), dáme na plech a upečeme. Trochu oleje rozehřejeme, přidáme rýži a chvíli opékáme, poté postupně přilíváme vývar, v průběhu přidáme trochu tymiánu, šafrán a osolíme. Rýži velice často mícháme, necháme vývar vstřebat a až poté přilijeme další. Nakonec vmícháme mascarpone. Na talíř servírujeme risoto, na to pečenou dýni, semínka a posypeme fetou.
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé