(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Cheesecake v muffinové formě
Potřebné ingredience
Korpus: 110 g kakaových Be Be sušenek, 60 g másla. Náplň: 400 g čerstvého sýra, 90 g cukru krupice, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, trošku citronové kůry, 50 g zakysané smetany. Dále: smetana 33%.
Postup přípravy
Nastrouhané nebo rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Muffinovou formu vyložíme proužky pečícího papíru a papírovými košíčky. Drobky rozdělíme do košíčků a dnem skleničky přitlačíme, necháme chvíli v ledničce ztuhnout.
V míse lehce našleháme sýr, přidáme cukr, po jednom zašleháme vejce, pak extrakt, kůru a nakonec zakysanou smetanu. Všechny suroviny na náplň mají mít pokojovou teplotu a šleháme jen krátce na nejnižších otáčkách. Směs rozdělíme do košíčků a v mírně teplé troubě upečeme. (Pekla jsem na 160°C 20 minut.)
Necháme ve formě vychladnout a uložíme do ledničky přes noc. Pomocí papírových pásků vyndáme z formy a dozdobíme šlehačkou.
V míse lehce našleháme sýr, přidáme cukr, po jednom zašleháme vejce, pak extrakt, kůru a nakonec zakysanou smetanu. Všechny suroviny na náplň mají mít pokojovou teplotu a šleháme jen krátce na nejnižších otáčkách. Směs rozdělíme do košíčků a v mírně teplé troubě upečeme. (Pekla jsem na 160°C 20 minut.)
Necháme ve formě vychladnout a uložíme do ledničky přes noc. Pomocí papírových pásků vyndáme z formy a dozdobíme šlehačkou.
základ
náplně vyjde přesně na 12 košíčků
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gulda
(upraveno)
15. 11. 2020, 18:01
Ivanko, to je tak výborný nápad Hned jsem vyzkoušela a jsou vynikající. Dělali jsme je v Turecku, kde žije část naší rodiny a všichni byli nadšeni. Takže děkuji za vaše skvělé recepty, které se dostaly až do zahraničí.
spero
(upraveno)
15. 11. 2020, 19:55
@gulda
Magdičko, moc děkuji za dobré zprávy. Vážím si toho.
hantonie
(upraveno)
3. 7. 2019, 20:43
Dobrý den, chci se zeptat jestli za šlehačka patří so náplně nebo až nahoru na dozdobení
hantonie
(upraveno)
30. 6. 2019, 0:37
před 14 dny jsem dělala vnučce do její restaurace váš osvěžující borůvkový dort , který měl velký úspěch. Tedˇ chci udělat vaše muffiny . Chci se zeptat jestli bych místo sýru , který vy dáváte mohla dát domácí Lučinu. ??
spero
(upraveno)
1. 7. 2019, 15:32
@hantonie
Vaše informace mě moc těší a mám z ní radost. Děkuji. Má to být čerstvý sýr a to je Lučina také, tak proč ne. Ten, který používám já, dávám i na chléb jako Lučinu a nepoznáme rozdíl. Tak ať se Vám cheesecaky povedou a ať chutnají.
malmar
(upraveno)
5. 6. 2019, 13:09
Super nápad, mohu se zeptat, jaký jste použila sýr? Dĕkuji
spero
(upraveno)
5. 6. 2019, 13:25
@malmar
Maruško, ten sýr je vyfocený na druhé fotce. Kupovala jsem ho v Kauflandu, minulý týden byl právě v akci. Poprvé jsem je dělala ze sýru z Lídlu a také super. Jen se musí dát pozor, aby to nebylo s nějakou příchutí. V tom Lídlu mi dalo práci najít 2 krabičky bez příchuti, mají to tam všecko dohromady.
bedla7
(upraveno)
4. 6. 2019, 12:23
dobrý nápad
spero
(upraveno)
4. 6. 2019, 19:55
@bedla7
Nápad to není můj, jen jsem našla recept na internetu a vyzkoušela. Pak jsem ho pekla znovu, tentokrát jsem upravila dávku náplně, protože poprvé mi dost náplně zbylo a to nemám ráda. Teď mohu recept doporučit všem, vyzkoušejte. Je to jednoduché, rychlé a hlavně vynikající. Rodině moc chutnalo a vnučka už si ho i zamluvila na svoje narozeniny.