(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
můj domací chleba

Potřebné ingredience
5 hrnků hladke mouky,2 hrnky vlažne vody,2 lžice droždí,2 lžice soli,špetka cukru,3 lžíce vlažneho mleka 1-2 lžice kminu,tymianu a seminek podle vas ja davam slunečnicova,dýnova atd....trochu octa
Postup přípravy
vsypeme mouku a předem si udělame kvasek s trochou mleka a vlažne vody.Do mouky přidame kořeni,tymian,kmin seminka a osolíme,pak vlijeme kvasek a zadělame těsto čim dele hněteme tím lepe zadělane těsto,nechame asi 1 hod kynout.
Pak mokrýma rukama tvořime bochanek,ja dělam 4 male bochanky z pulky davky a nechame tak 15 minut kynout na plechu posypaným hladkou moukou aby se chleb nepřipalil ja davam i pečici papír.Troubu předehřejeme na 200 stupnů a vložime chleba,pečeme nejprve 5 min na vysokem stupni,po dobu pečení chleb potřeme asi tak 3x octem naředeným s vodou, pak troubu stahneme na 170 stupnu a dopekame.......je výborny s utřeným maslem s bylinkami.
Pak mokrýma rukama tvořime bochanek,ja dělam 4 male bochanky z pulky davky a nechame tak 15 minut kynout na plechu posypaným hladkou moukou aby se chleb nepřipalil ja davam i pečici papír.Troubu předehřejeme na 200 stupnů a vložime chleba,pečeme nejprve 5 min na vysokem stupni,po dobu pečení chleb potřeme asi tak 3x octem naředeným s vodou, pak troubu stahneme na 170 stupnu a dopekame.......je výborny s utřeným maslem s bylinkami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

keltka
(upraveno)
7. 4. 2008, 15:50
myslíte 2polévkové lžíce toho droždí??

nahlásit

ivanahr
(upraveno)
7. 4. 2008, 16:08
@keltka
ano určite, ja dělam jen z pulky davky,takže tak odhadem dam pulku kostičky z droždí.....
nahlásit