Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Vaječňákovej dort

0.0
Vaječňákovej dort

Potřebné ingredience

KORPUS SACHR: 5 vajec, 200g cukr krupice, 100g hl. mouka, 50g hrub. mouka, 10g kakaa, 50g oleje
KRÉM: 3ks kysaný smetany (250ml), 200g cukr moučka, 150ml vaječného likéru
Dětské piškoty 2 balení

Postup přípravy

KORPUS: žloudky vyšleháme s cukrem do pěny pak pomalu přilejeme olej a necháme. Vyšleháme si bílky a nalejeme do nich ušlehané žloutky a ručně opatrně promícháme. Nakonec nasypeme prosáté mouky a kakao a znovu promícháme krátce ale aby byla mouka rozmíchaná a nalijeme do dortové formy a dáme péct. Pečeme při 180°C asi 35 minut

KRÉM: Smetanu, cukr a vyječnej likér smícháme a necháme 20 minut odležet.

Korpus rozkrojíme podélně a vzniknou nám dva díly ten jeden může dát pryč nebudem ho potřebovat (nebo si můžete udělat s toho ještě jeden dort, ale budete potřebovat víc krému i piškotů ), ten druhý díl znovu rozkrojíme namažeme marmeládou dáme do formy a poskládáme piškoty. Zalijeme troškou krému a dáme další řadu piškotů opakujeme dokud máme krém a nakonec přiložíme druhou polovinu korpusu a dáme do druhého dne do lednice.
Zdobýme pařížskou šlehačkou kterou uděláme z ušlehané šlehačky trošky kakaa a mouč. cukru. A je nakaždém jak si ozdobí vršek. Hlavně se musí šlehačka pořádně natřít všude dobrá je na to cukrářská karta kterou to dobře rozetřeta. Mi dáváme ještě na šlehačku ze strany sekané ořechy jak vidíte na fotu. :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie