Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Olivové těstoviny

0.0
Olivové těstoviny

Potřebné ingredience

1/2 - 1 kg libového vepřového nebo kuřecího masa, 1-2 balení rajčatového protlaku, 2 balení obyčejných oliv bez pecek, několik (záleží jak kdo má rád) lžic Olivového oleje, 2 ks cibule, 2-3 stroužky česneku, 1-2špetky kari koření, 2 a více špetky soli, 1-2 lžíce sojové omáčky, 1 balení nastrouhaného eidamu, 1balení těstovin, 1 hrneček vody.

Postup přípravy

Nakrájíme najemno cibuli a dáme na velkou pánev smažit na Olivovém oleji Bertolli Classico. K tomu přidáme na nudličky nakrájené maso a okořeněné solí, kari kořením a pokapané sojovou omáčkou. Přidáme hrneček vody a dusíme do změknutí. Mezitím si uvaříme těstoviny se špetkou soli. Až je maso měkké přidáme rajský protlak a najemno nasekaný česnek. Necháme dusit 5-10 minut a občas zamícháme. Po dovaření nakrájíme olivy bez pecek na kroužky. Hotové maso s rajským protlakem smícháme s uvařenými těstovinami a nakrájenými olivami. Když máme jídlo na talíři posypeme ho nastrouhaným sýrem a pokapeme Olivovým olejem.
Pokud vaříme pro malé děti, místo protlaku použijeme baby kečup (nebo jemný kečup) a vynecháme kari koření a sojovou omáčku. Pokud dítěti nechutnají olivy taky je nemusíme přidávat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kasparkova 6. 3. 2007, 12:56
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie