Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Pomozte svému dítěti bylinkami

0.0
Pomozte svému dítěti bylinkami

Postup přípravy

* Měsíček lékařský
Dobré pro: ošetření ran
Krém z měsíčku lékařského napomáhá rychlejšímu hojení drobných oděrek, odřenin, záděr či opruzenin. Napomáhá i snadnějšímu odlupování šupinek z povrchu hlavy u miminek.
Najdete v: Měsíčkový kojenecký krém od Weledy či Měsíčková Indulona

* Heřmánek
Dobré pro: nadýmání
Heřmánek má výrazné protizánětlivé a dezinfekční účinky, působí proti nadýmání a podporuje pocení. Uklidňuje žaludek a napomáhá tvorbě žluči. Užívá se při průjmech, bolestech žaludku, nadýmání, ale i při nachlazení.
Najdete v: Dětský heřmánkový čaj Babio ke zlepšení trávení nejen u kojenců

* Aloe vera
Dobré pro: opruzeniny
Aloe Vera působí jako přírodní anestetikum. Je protizánětlivá a „protisvědivá“. Zmírňuje bolesti svalů a kloubů. Lokálně likviduje bakterie a viry.
Najdete v: Přírodní šťáva z aloe Active Aloe Vera Forte od Barny's

* Arnika
Dobré pro: boule a modřiny
Krém, gel či tinktura z prhy arniky léčí modřiny, boule a naraženiny. Arnika totiž obsahuje látky, které zmírňují záněty a otoky, stačí potírat postižené místo jednou denně.
Najdete v: Bylinný krém Arnika od Alpy nebo Arnika gel od Weledy

* Levandule
Dobré pro: spánek
Ideálním pomocníkem pro dobrý spánek je zejména levandulový olej. Uklidňuje v koupeli i v ložnici v aromalampě. Sušená levandule se dávala v plátěných pytlíčcích pod polštář odjakživa. Vám stačí pár kapek oleje na látku, zabalit a pod dětským polštářem udělá stejnou službu.
Najdete v: Baby koupel pro dobré spaní od Johnsons nebo Levandulová pěna do koupele od L'Occitane

* Eukalyptus
Dobré pro: nachlazení
Eukalyptus pomáhá při nachlazení a pročisťuje ucpaný nos. Eukalyptovou vodou potírejte miminkům zádíčka, olej přidávejte do koupele.
Najdete v: Eukalyptový olej od Calnedula nebo Eukalyptový olej Euky Bear

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Péťa1 28. 4. 2009, 16:26
dobrý den, chtěla jsem pro dceru aloe, ale na návodu píšou že neni vhodná pro děti . http://www.drmax-lekarna.cz/barny%60s-active-aloe-vera-forte-500ml.html. Ale určitě je to skvělý produkt skoro na všechny nemoci
syfal 4. 6. 2008, 21:55
prosím o zaslání děkuji sy.fa@seznam.cz
Radka7 20. 8. 2008, 13:56
@syfal Odesláno e-mailem 20.8.2008. (drink)
jamar (upraveno) 5. 6. 2008, 13:27
Dobrý den maminky, Moc prosím o radu,pomoc, Mám 2,5letého syna,který vůbec nechce pít!Pořád mu nabízím cokoliv,aby se napil,ale mám úspěch,když do něho dostanu za den 0,5l.Kojila jsem skoro 2,5roku,aby měl i ode mne,nějakou tekutinu,ale už nekojím.Když to řeknu doktorce,tak mi řekne,že když bude mít žízen,že se napije.Melouny taky moc nejí.Máte taky některá stejný problém a radu? Předem moc děkuji. Marcela. :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Péťa1 28. 4. 2009, 16:34
@jamar Dobrý den Marcelko, naše malá je taky můra.Jsou jí 2 roky,a taky moc nepije. Holt jí dám džus a snažim se s ní pít a pořád si ťukáme " na zdraví", jen aby pila. A dávám jí to do stejné skleničky a to jí docela baví. (D) Tak snad Vám to pomůže Petra

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie