Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Hop do trouby

0.0
Hop do trouby

Potřebné ingredience

1 máslo ( hera, lira)
2 hrnky cukru krupice
1/2 hrnku vody
3 lžíce kakaa

1/2 hrnku hladké mouky
1/2 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 celá vejce

Postup přípravy

Do kastrůlku dáme rozpustit máslo, přidáme cukr, vodu a kakao. Po rozpuštění sundáme z plotny a ponorným mixerem rozmixujeme. Odlijeme si jeden hrnek této hmoty. Do zbytku v kastrůlku přidáme mouku, prášek do pečiva a vejce a opět rozmixujeme. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péci do předem vyhřáté trouby tak na 180 C. asi na 7 - 10 minut. Zda je buchta hotová, zjistíme špejlí. Ihned po vyndání plechu z trouby nalijeme a rozetřeme stěrkou hmotu z hrnku, kterou jsme si odlili.
Udělá to jakoby čokoládovou polevu. Necháme vychladnout a po nakrájení na kostky můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem. Tento recept mám od bývalé kolegyňky, cukrářky Gizelky Steeové.
Je to jednoduché a hlavně rychlé. Doufám, že si pochutnáte.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pekyska 25. 6. 2008, 9:44
Jsou to výborné řezy (Y) (Y) My máme doma recept už věky a říkáme jim Řezy Mirky Kuldy, podle máminčiny spolužačky od které recept máme ;-) ;-) ;-) Doporučuji (clamp)
Zrušený účet 25. 6. 2008, 9:39
Je to výborná buchetka, doporučuji. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y),včera v noci jsem jí pekla a je vážně mňamózníííííííííííí. (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie