(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kachnička na zelí a křenu s medem a s láskou pečená
Potřebné ingredience
jedna pěkná kachnička rozpůlená
zelí kysané
křen strouhaný
kmín, sůl
červené víno
med
sojová omáčka
worcesterová omáčka
Postup přípravy
Do většího pekáče rozprostřeme směs kysaného zelí a objemově stejného množství strouhaného křenu. Na toto lůžko položíme půlky kachničky kůží vzhůru, posolíme, pokmínujeme a pečeme v troubě do světle béžova. Jakmile je barvy docíleno, smícháme cca 2 dl červeného vína, dvě lžíce medu, lžíci sojovky a lžíci worcesteru a touto směsí s láskou kachničku při dalším pečení potíráme tak dlouho, až je její barva tmavě-hnědozlatá. Zelí s křenem, nezakryté kachničkou zčerná a odstraníme ho. Pod kachničkou je přesná porce, příslušející k ní.
Příloha: knedlíky špekové nebo bramborové, raději místo špeku moravské uzené :-), nápoj dle chuti
Příloha: knedlíky špekové nebo bramborové, raději místo špeku moravské uzené :-), nápoj dle chuti
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé