(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Jednoduchý a dobrý chleba
Potřebné ingredience
20 dkg žitné mouky
40 dkg hladké pšeničné mouky
4 dcl vody
trochu olivového oleje - asi 2 -3 lžíce
lžíce soli
lžíce kmínu
půl balíčku droždí (2 dkg) lžička cukru na droždí
Postup přípravy
Všechny přísady nahážemě do pekárny a necháme upéci na běžný program, menší množství. Používám pekárnu Privileg, tam je to program 1 - standard.
Bez pekárny holt zaděláme všechno v míse a makáme, až se těsto přestane lepit. Na plech vyložený pečicím papírem se flákne bochník a nechá se vykynout - když se potře slanou vodou, nerozpraská tolik. Vykynutý bochník se propíchne malíkem uprostřed - aby nepraskal, a peče se - tipnu - hodinu při 180 stupních, ale radši bych to hlídala. Pekárna je nenahraditelná.
Bez pekárny holt zaděláme všechno v míse a makáme, až se těsto přestane lepit. Na plech vyložený pečicím papírem se flákne bochník a nechá se vykynout - když se potře slanou vodou, nerozpraská tolik. Vykynutý bochník se propíchne malíkem uprostřed - aby nepraskal, a peče se - tipnu - hodinu při 180 stupních, ale radši bych to hlídala. Pekárna je nenahraditelná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé