(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Jednoduchý a vynikající chléb!!!!!!!!!! BEZ ZADĚLÁVÁNÍ

Potřebné ingredience
Recept je převzatý od pana Cuketky ale mohu doporučit, suroviny: 3 hrnky hladké mouky + na poprášení, 1/4 lžičky instantního droždí, 1 a 1/4 lžičky soli, 1,5 hrnku vody, kukuřičný šrot nebo otruby na posypání ale nemusí být, litinový hrnec - kulatý, já použila smaltový
Postup přípravy
Suché suroviny smícháme v hluboké míse, pak přilijeme vlažnou vodu a jen tak halabala zamícháme rukou, nezaděláváme!!!. Mísu zakryjeme fólií a necháme kynout při pokojové teplotě 12- 18 hod. já nechala 17 hodin. Poté těsto vyškrábneme nadobře pomoučněný vál a třikrát přeložíme, necháme 15 min odpočinout, poté se pokusíme z těsta vytvořit kouli kterou přendáme mezi dvě dobře pomoučněné utěrky, těsto lze posypat šrotem, nebo otrubami, já použila celozrnou žitnou mouku. Necháme dvě hoďky odpočinout. 1/2 hodiny před koncem si rozpálíme troubu na 230 stupňů do které hned od začátku vložíme prázdný kastrol i s poklicí. Po 1/2 hodině vyndáme kastrol a rychlím hmatem do něj vložíme chléb a zaklopíme a šup do trouby. Pečeme zakryté 30 min a poté odklopíme a pečeme 15 -30 min dle požadované barvy kůrky. Já měla hotovo za 20 min v horkovzdušné troubě. Poté chléb vyndáme na mřížku a necháme vychladnout. Kůrka je krásně křupavá a uvnitř je chleba supr nadýchaný, nejlepší jaký jsem jedla.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Hanakub
(upraveno)
8. 8. 2010, 22:22
Taky jsem ho dělala, je to sice zdlouhavé, ale výsledek stojí za to. Zkoušela jsem z jeho stránek i bagety a taky jsou vynikající.

nahlásit
Marphy
(upraveno)
9. 8. 2010, 10:52
@Hanakub
a pekla ste bagety na tom kameni jak tam píše, nebo na plechu? Taky bych je chtěla zkusit ale nechce se mi kupovat kvůli tomu kámen.
nahlásit

Hanakub
(upraveno)
19. 8. 2010, 20:38
@Marphy
Pekla jsem je normálně na plechu a byly super. Krásně křupavý.
nahlásit

J 1
(upraveno)
8. 8. 2010, 20:44
To zní zajímavě

nahlásit