Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

!!!!! VYNIKAJICI CHLEBA NAPROSTO BEZ PRACE !!!!!

0.0
!!!!! VYNIKAJICI CHLEBA NAPROSTO BEZ PRACE !!!!!

Potřebné ingredience

1kg chlebove mouky (plus extra na posypani), 1 cl soli, spetka cukru, 1cl suseneho drozdi, 950 ml teple vody

Postup přípravy

1. Do vody pridame trosku cukru, zamichame, pridame drozdi a nechame chvilku stat. Do misky si pripravime osolenou chlebovou mouku a vmichame vodu s drozdim.
2. Zamichame, zakrujeme pruhlednou folii a dame do lednice, nejlepe pres noc. Nic se nehnete, s nicim se nepracuje. Testo se necha v lednicce stat pres noc (nebo pripravi rano a necha pres den).
3. Zhruba hodinu pred tim, nez chceme pect, vytahneme testo z lednice, aby melo pokojovou teplotu.
4. Zapneme troubu na 180C horkovzduch.
5. Testo z misky (bude trochu lepkave, ale vubec se toho nebojte) rozdelime na pul, jednu pulku prendame na pomouceny pecici papir v celku jako bochnik chleba. Z druhe pulky testa muzeme udelat bulky, daji se i ruzne tycinky, apod. Posypat se testo da cimkoli - sul, kmin, mak, syr, susene bylinky, sezamova semika, slunecnicova, apod.
6. Bochnik chleba se v troube pece skoro 1 hodinu, bulky tak 40 minut, tycinky jeste mene. Samozrejme plati, ze peceme dozlatova a az kdyz slysime duty zvuk pri zaklepani na spodek.
Da se s tim vyhrat, jak do tvaru, tak do prichuti. Nejlepsi je, ze se to hodi do lednice, vytahne a upece az je potreba! Naprosto bez prace a je to lahudka. Recept je z australske souteze o vareni, recept jsem si zapsala a od te doby jej vsichni pouzivaji :)

Takto lepkave bude vypadat testo, nepridavejte vic mouky!

Bulky pripravene na plechu

Upeceny chleba!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

johnynka 23. 2. 2015, 19:48
moc se mi na pohled líbí, o víkendu zkusím
09Eli 7. 11. 2014, 21:40
Prosím, opravdu dáváte na 1kg mouky 9,5 dl vody? tj. skoro 1:1 a dáváte teplou vodu i když dáváte do ledničky? Já dávám teplou pro urychlení kynutí a za 4 hodiny peču. Ještě se zeptám zda jste nezkoušela čerstvé droždí a kolik. Peču 3x týdně, ale dávám na 800 g 600 ml vody někdy méně, častokrát překládám a je s tím trochu víc práce, ráda bych vyzkoušela přes noc v lednici. Vy vůbec nepřekládáte a jen dáte na ten papír? Není to moc packa když je to tak řídké těsto? Moc Vám děkuji za odpověď.
tanks 14. 11. 2014, 20:06
@09Eli Ja kdyz davam do lednice, tak davam teplou vodu a kdyz to potom vyndam z lednicky a zda se mi to jeste moc mokre, tak pridam jeste trochu mouky.. Popravde to taky urcite zalezi treba na tom, jakou znacku chlebove mouky pouzijete apod. Toto je australsky recept, urcite by nebylo naskodu treba z pul davky zkusit a videt, kolik presne mouky jeste pridat.. Ja treba dost delam pak ty bulky a tycinky, ty se musi vypracovat, tak na to jeste pouziju vic mouky.. Ale myslim, ze ten pomer vody a mouky sedi hodne na to kynuti v lednici, ze je to testo takove vlacne a dobre kyne.. Pak je asi potreba zkusit.. Cerstve drozdi se da zamenit za suche urcitym pomere, ale s cerstvym drozdim v lednici nemam absolutne zadne zkusenosti, to netusim a nejsem si jista, jestli by to fungovalo.. Uz jste recept zkousela?
babkamt 30. 10. 2014, 14:07
(Y) (Y) (Y)
Syry 30. 10. 2014, 10:52
Jak dlouho se peče? A může být těsto v lednici déle než přes noc?
tanks 14. 11. 2014, 20:00
@Syry Doba peceni pridana do postupu receptu. Dele uz bych testo v lednici nez pres noc nenechavala, ale nemam s tim zkusenosti..

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie