Tradiční třebovské jabkance - naše specialita - stojí za vyzkoušení
Potřebné ingredience
uvařené osolené brambory, hladká mouka, sladký tvaroh jako do buchet - tvaroh, moučk. cukr a popřípadě trocha smetany na rozředění, máslo
Postup přípravy
na masovém mlýnku umeleme uvařené a oloupané brambory
,, pomlatíme "paličkou nebo válečkem - stačí tak minutku
rozválíme těsto - podsypeme si ho dle libosti hladkou moukou, aby se to co nejméně lepilo
vykrajujeme kolečka cca 10 - 15cm v průměru, třeba vhodnou miskou a plníme sladkým tvarohem
šupneme na pečícím papíru do trouby - tak na 200 a pečeme cca 20 min do zlatova
poválíme to v rozpuštěném másle a obalíme v cukru moučka
a pak už jen baštíme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé