Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Čokoládový dlabanec s rumem a kokosem

0.0
Čokoládový dlabanec s rumem a kokosem

Potřebné ingredience

- 2 hrnky krystalového cukru - 2 hrnky polohrubé mouky - 1 Hera - 4 vejce - prdopeč - 2 lžíce kakaa - 4 vejce - rum (stačí troška) - strouhaný kokos

Postup přípravy

V kastrolku necháme rozpustit 2 hrnky cukru (2 x 250 ml), Heru, kakao a 1 hrnek vody. Zahříváme dokud se vše nespojí, nevaříme. Odstavíme z plotny, naběračkou odebereme 3/4 hrnku a zbytek těsta nalijeme do mísy, ve které budeme míchat těsto. Přisypeme mouku, prdopeč, vejce a vše promícháme.
Já jsem těsto nalila do dortové formy (průměr 24 cm) a pekla při 170 stupních 60 minut. Ale těsto by se dalo nalít i do menšího pekáčku, peklo by se tak kratší dobu (až je špejle suchá).
Než se dort upeče, dolijeme do hrnku ve kterém máme zbytek těsta rum (tak abychom dostali cca 250 ml směsi) - jak je vidět na obrázku, poprvé jsem dala rumu docela dost a protože se nevypeče, tak to byl doslova opilecký dort :) takže příště platí staré dobré "méně je někdy více".
Po vytažení z trouby dort (koláč) ihned polijeme připravenou směsí a posypeme kokosem. Necháme vytuhnout a pak honem hami hami.

Na plotýnce umícháme jednu část těsta

Všechny přísady se krásně spojí - nevařit!

V míse si připravíme ostatní suroviny - mouku, prdopeč a vejce

Vše vmícháme do hladkého těsta

Upečeno

Horký dort (koláč) polijeme směsí, kterou jsme odlili z kastrolku - na obrázku je těsto dole a rum nahoře (před poléváním promícháme). Zkušenost poté co jsem tento svůj "novovýtvor" ochutnala - pokud jste abstinenti tak jako já, tak takového množství rumu je faaakt hooodně :)

A nakonec posypeme kokosem

Kousek na ukázku (samozřejmě ten nejméně kalorický :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie