Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Slovenské strapačky s hlávkovým zelím

0.0
Slovenské strapačky s hlávkovým zelím

Potřebné ingredience

6 zemiakov, 1 vajíčko, polohrubá múka, soľ, 1/2 väčšej alebo 1 menšia kapusta, olej, 1 lyžička mletej rasce

Postup přípravy

v obrázkovom

Najprv si pokrájame kapustu na jemné rezance. Dáme ju na rozpálený olej a podusíme...keď sa odparí voda, pridáme soľ a mletú rascu a podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka asi 10 minút.

Kým sa kapusta dusí dáme si variť vodu a očistíme a na jemno postrúhame surové zemiaky. Pridáme vajíčko, soľ a toľko polohrubej múky aby sme mali husté cesto....či je dosť husté skúsime tak,že do vriacej vody vhodíme jednu haslušku...ak sa nerozvarí môžme zavariť všetky. Cesto moc nemiešame ,lebo by bolo po uvarení tvrdé.Uvarené sú keď vyplávajú na povrch.

Pretláčame ich cez takéto čosi,alebo obyčajný haluškár...lenže to je dosť namáhavé.

Uvarené strapačky odcedíme,nepreplachujeme vodou,ale hneď zmiešame s udusenou kapustou a papáme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kuricka 9. 10. 2008, 17:42
Zítra budu dělat a manželovi jsme k tomu koupila kus flákoty :-) díky za receptík , pááá (L) (Y)
Aderiarleen 8. 10. 2008, 9:21
Dáška je od Tescomy, tak skús tam pohľadať...je to šikovná vecička...uľahčí tú námahu.
novackova 7. 10. 2008, 19:34
mám je taky moc ráda a hlavně s uzeným masem,ale docela by mě zajímalo kde se dá sehnat tak pěkné to struhadlo na jejich výrobu,mám jen cedník a to se dělá docela blbě (F) (F) (F)
kuricka 9. 10. 2008, 17:42
@novackova Také máme jen cedník a je to s ním opravdu záhul :-@
janka 7. 10. 2008, 19:10
my sme robili niečo podobné,tiež sa podusila kapusta,uvarili sa bokom rezance,zamiešalo sa to a dalo na plech do trúby zapiecť,ja s ockom sme to milovali,dá sa opiecť aj normálne na panvici
Nikis. 7. 10. 2008, 19:21
@janka to taky dělávám (Y) (Y) (Y) miluju zelí na jakýkoliv způsob (clamp)
Aderiarleen 7. 10. 2008, 19:00
tu nedávam špek...do strapačiek s kyslou kapustou áno a aj k bryndzovým,ale tu nie...zdalo sa mi,že slanina prebije chuť sladkej kapusty
Nikis. 7. 10. 2008, 19:21
@Aderiarleen my jsme špekoví, dáváme si je i do špaget ;-) dávám špek jak do sladkého, tak do kysaného zelí, do kapustového taky, dokonce i když dělám zelí z cukety ;-)
inka 7. 10. 2008, 19:02
@Aderiarleen ... robím to rovnako, bez slaniny ... a svokor si to ešte pocukruje ;-) ;-)
Nikis. 7. 10. 2008, 18:32
No mňám, halušky se zelím (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) a na to ještě špek (zajic) (Y)
jome 7. 10. 2008, 18:28
Taky dělám nakonec přidávám oravskou slaninu roztopenou

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie