Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Pastýřský koláč aneb maso pod peřinou

0.0
Pastýřský koláč aneb maso pod peřinou

Potřebné ingredience

250g mleté maso,2cibule,4karotky,2lžíce worcestrové omáčky,2lžíce rajčatového pyré,2kostky hov.bujonu,1lžíce solamylu,900g brambor,1pastiňák,mléko,sůl a pepř.

Postup přípravy

Nasucho rozpálíme napřilnavou pánev a za častého míchání opečeme maso,až začne hnědnout.Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a karotku a pokračujeme ješte 5minut,dobře promícháme.Do masa vmícháme worcester a rajčatové pyré,rozdrobíme bujon a zalijeme cca 200ml vody.Přivedeme k varu,přiklopíme pokličkou a dusíme 40minut na mírném ohni,až karotka změkne a šťáva zhoustne.Solamyl rozpustíme ve 2lžičkách vody a vmícháme do směsi.Minutku povaříme.Zatímco se maso dusí si uvaříme brambory a pastiňák v osolené vodě do měkka.Scedíme a rozmačkáme s mlékem a pepřem ,aby vziklo pyré.Masovou směs dáme do zapekací misky ,nahoru rozprostřeme pyré a vidličkou povch akypříme.Pečeme 30minut při 200st.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie