Frgále ("valaščáky) nebo koláče
Potřebné ingredience
Na 4 velké koláček (velké asi jako pizza)
Na těsto: 60 dkg polohrubé mouky, 25 dkg 100% tuku (nastrouháme na jemném struhadle), 1 vejce (celé), 1 lžička soli, 1 hrst cukru, 1 kostka droždí
1/4 l mléka
Náplně:
Tvarohová: na jeden koláč 1 koska tvarohu, cukr podle chuti, vejce, rozinky v rumu
Povidlová: povidla, rum
Drobenka: polohrubá mouka, cukr, máslo (mouky je nejvíc
Postup přípravy
všechno dáme dohromady
vytvoříme těsto, až se nám těsto odděluje od misky, tak je to hotovo
dáme na teplé místo kynout
po vykynutí si rozdělíme těsto podle potřeby na pečící papír
namastíme si ruce olejem, aby se nám lépe roztahovalo těsto a uděláme tenkou placku na kterou dáme náplň podle chuti, posypeme drobenkou
nebo takhle
pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut. Po upečení pokapeme roztopeným máslem s rumem, ocukrumeme.
Dobrou chuť
:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé