Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

LOSOS S OMÁČKOU A OPEČENÝMI BRAMBŮRKAMI

0.0
LOSOS S OMÁČKOU  A OPEČENÝMI BRAMBŮRKAMI

Potřebné ingredience

asi 800 g lososa, 2 lžíce citr. šťávy, 500-1000 g brambor, plátek másla, olej,hladká mouka,200 ml bílého vína, 250 ml smetany, hermelín, nebo jiný chutný třeba i tavený sýr

Postup přípravy

Lososa očistíme, maso oddělíme od kůže, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na stejně velké steaky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme lososa chvíli v chladu odležet.
Mezitím důkladně kartáčkem omyjeme malé brambory, rozložíme je na olejem vymaštěný plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme je při 180 C dozlatova a doměkka. Doba pečení vždy záleží na velikosti brambor. Kdo spěchá, tak se dají vložit do friťáku...
Na másle krátce orestujeme barevný pepř, zasypeme ho hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Přilijeme bílé víno a důkladně rozšleháme metlou. Nakonec za stálého míchání přidáme smetanu a kousky hermelínu-jen vnitřek-nebo jiný chutný tavený sýr. Velice dobrý je i sterilovaný zelený pepř!!-místo sýru.
Omáčku uvedem do varu, pak snížíme teplotu a omáčku necháme za stálého míchání provařit. Dáváme pozor, aby se nepřipálila. Podle chuti dosolíme.
Odleželé steaky z lososa opékáme po obou stranách na rozpáleném oleji 6-8 minut. Servírujeme je s pečenými bramborami a omáčkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie