Perníkové tvary - PERNÍČKY - hned měkké, velmi dobré

Potřebné ingredience
65 dkg hladké mouky,
25 dkg moučkového cukru,
lžička mletého koření (anýz, badyán) ... lze nahradit i perníkovým kořením,
lžička mleté skořice,
lžička jedlé sody,
4 vejce,
10 dkg ohřátého medu,
5 dkg rozpuštěného másla
Postup přípravy
Těsto se nenechává odpočinout.
Z těsta silnější vyválet placku a vykrajovat tvary, potřít rozšlehaným vajíčkem a péct do růžova. Ihned po vytažení z trouby znovu potřít vajíčkem (je to pro lesk, ale já to nedělám)
Poleva:
20 dkg práškového cukru
1 bílek
1 1/2 lžičky citronové šťávy.
Z tohoto množství je tak 5 plechů

nachystané suroviny - perníkového koření dávám cca 1/2 sáčku

dělám všechna těsta v robotu - takže i tady nachystáno na zpracování mým velkým pomocníkem :-) Bosch MUM

zpracované těsto

vyválíme placku cca 4 mm silnou a připravíme formičky

vykrojeno (dělala dcera :-)) a potřeno rozšlehaným celým vajíčkem

peču na 170 stupňů cca 12 minut .... ale záleží na tom jaké máte zkušenosti se svou troubou

upečeno - když potřete znovu vajíčkem ihned po vytažení z trouby - budou se hezky lesknout. Já to nedělám - mám ze syrových vajec velký respekt :-)
ale jsou hezké a hlavně dobré i tak

jsou ihned jedlé. Ale samozřejmě jsou ještě lepší, když je necháte pár dní uležet - to změknou dokonale. Ale jak vidíte - děti je jí okamžitě :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



