Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Křehký jablečný závin

0.0
Křehký jablečný závin

Potřebné ingredience

těsto: 250 g hladké mouky, 50 g másla, 2 vejce, 3 lžíce vlažné vody, 2 lžíce octa, špetka soli***náplň: 400 g vyjádřincovaných jablek se slupkou, 4 hrsti strouhanky, 100 g másla, 2 hrsti sekaných vlašských ořechů, 1 vanilkový cukr, cukr krystal dle chuti, skořice, 1 citron

Postup přípravy

Jablka nakrájíme na jemné plátky, zakapeme šťávou z citronu, smícháme s najemno nasekanmi ořechy, spařenými a okapanými rozinkami, skořicí, vanilkovým cukrem a krystalovým.
Strouhanku opražíme dozlatova na 80 g másla a necháme vychladnout. Na vále do proseté a špetkou soli ochucené mouky zapracujeme vajíčka, změklé máslo, vodu a ocet. Vypracujeme vláčné hladké těsto, které má kompaktní konzistenci, rozdělíme jej napůl a vyválíme tenký plát, který posypeme strouhankou, na ni jablka (do středu), zavineme, kraje utěsníme, přeneseme na plech vymazaný máslem.
Obě nohavice (jablečného závinu, ne svoje :-)) potřeme rozpuštěným máslem (zbylých 20 g) a mlékem. Pečeme cca 40 min. při 160 - 170 stupních dozlatova.
Závin necháme vychladnout, teprve potom krájíme a podáváme. Nejlepší je druhý den. - Nevydrží!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mirdas 10. 10. 2007, 15:21
ŠKODA ŽE TO NEJDE POSLAT K NAM DOMŮŮŮŮŮ (comp) (comp) (comp) ASI HO VEČER UDĚLÁM VIPADÁ DOBŘE (H) (H) (PL) (PL)
MachyA 18. 9. 2007, 14:37
Napadlo mě upéct závin, protože se nám nahromadila hora jablek. Listové těsto používám pokaždé tak jdu do změny a zkusím Váš recept. (Z) (Z) a manžel štrúdl milují, tak uvidíme jak dopadne. Přeci jen ke (C) je fajn něco dobrého zakousnout ;-) ;-) ;-) Dám vědět, jak jsem dopadla!
madda 18. 9. 2007, 21:16
@MachyA Dobrý večer Alčo, věřím, že jste si pochutnali. (L)
MachyA 20. 9. 2007, 12:47
@madda Pochutnali a nejen my, chutnal i návštěvě a určitě to není naposledy, co jsem ho pekla! Byl opravdu výbornej a druhý den je uleženější a chutná lépe! Ještě mi poslední kousek zbyl a jdu si ho dát ke (C) Těsto se krásně zpracovalo, vůbec nelepilo a při válení se netrhalo, doporučuji i ostatním!! (Y) (Y) (Y) Díky, Alena
cicmoši 1. 8. 2007, 20:18
(Y) perfektná, úplne jednoduchá, chuťovo vynikajúca..... (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) v nastávujucej jablkovej szóne určite hojne využijem a aj na vianoce, je lepšia jak štrúdla s kysnutého cesta - je taká jemnejšia........... (clamp) (clamp) (clamp) všetci blahom mlaskáme....... ;-) ;-) ;-)
madda 3. 8. 2007, 21:54
@cicmoši Katuško, moc díky za pochvalu. Taky už jiný nepeču. Ta práce stojí fakt za to. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie