(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Hraběnčiny řezy
Potřebné ingredience
1 Hera
4 vejce
12 dkg moučkového cukru
43 dkg hladké mouky
1/2 balení prášku do pečiva
dle potřeby jablka nebo broskve
dle potřeby skořice
dle potřeby hrozinky
dle potřeby cukr
dle potřeby strouhanka
Postup přípravy
Heru, žloutky, moučkový cukr a mouku smícháme a přidáme prášek do pečiva. Z vytvořeného těsta oddělíme 1/4 a dame do mrazáku. 3/4 vyválíme na plech, posypeme strouhankou,, nastrouháme jablka (poklademe broskve), posypeme skořicí, dáme rozinky.
Ušleháme sníh ze 4 bílků (můžeme přidat 1 lžíci cukru) a rozetřeme navrch.
Nahoru nastrouháme těsto z mrazáku a dáme péci. Pečeme pozvolna, do růžova.
Upečené přikryjeme utěrkou a nejlépe podáváme druhý den (méně se drobí). Ale u nás se do druhého dne koláč nikdy "nedožije" jen se po něm zapráší !!!!!!!!
Alternativa:
při použití broskví těsto potřeme marmeládou, můžeme použít dle chuti ořechy, kokos atd,....
Dobrou chuť Vám přeje Míla
Ušleháme sníh ze 4 bílků (můžeme přidat 1 lžíci cukru) a rozetřeme navrch.
Nahoru nastrouháme těsto z mrazáku a dáme péci. Pečeme pozvolna, do růžova.
Upečené přikryjeme utěrkou a nejlépe podáváme druhý den (méně se drobí). Ale u nás se do druhého dne koláč nikdy "nedožije" jen se po něm zapráší !!!!!!!!
Alternativa:
při použití broskví těsto potřeme marmeládou, můžeme použít dle chuti ořechy, kokos atd,....
Dobrou chuť Vám přeje Míla
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé