Smetanové brambory s bazalkou a rolkou s anglií!
Potřebné ingredience
8 ks brambor, 8 str. česneku, 1 cibule, plátky angl. slaniny (15dkg), 2 smetany na šlehání, 15 dkg eidamu (nastrouhat), 3 KL bazalky, koření Kotányi na Fr. brambory - 2 PL, 4 PL kečupu, trochu mléka - cca 2 velké panáky!! 500g ml. masa, 2 str. česneku, koření na ml. masa, podravku (vegetu),1 vejce, trocha hl. mouky
Postup přípravy
PL - polévková lžíce
Maso připravíme buď jako na sekanou (každá máte svůj recept),nebo dle mého receptu ...
Maso dáme do misky,vložíme vejce,podravku,koření na ml. masa...cca 3 KL,2 str. česneku a zamícháme..... a přidáme mouku.
Dále si oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky,jako na bramb. polévku.
Do pekáče vložíme brambory,osolíme podravkou, na to nakrájíme na plátky česnek,rozložíme po celém pekáčku a navrch nasypeme nakrájenou cibuli najemno!
Z masa tvoříme větší koule z kterých uděláme spíše válec než váleček ... :o)) .... a zabalíme do angl. slaniny...pokud není slanina,můžete použít např. kuřecí šunku či jinou delikatesku ...
Zabalenou rolku vložíme do pekáčku s bramborami, já jsem jim udělala místečko,jakoby jsem brambory vydlabala a rolky jednu po druhé vložila a bramborami přihrnula .... z 500g jsem udělala 8 rolek!
Vrch posypeme strouhaným sýrem!
Připravíme si zálivku....
Smetany (jedno může být přímo 40% šlehačka ke šlehání - má to pak smetanovější chuť-ale nemusí) + 3KL bazalky + 2PL Kotányi + 4PL kečupu a mléko rozkvedláme a nalijeme na brambory!
Pečeme na 220°C přikryté druhým pekáčkem cca 20 min., poté odkryjeme a opět pečeme 20 min. do vytvoření kůrčičky!
Je to mňamka a dnešní vymyšlený receptík,měla jsem totiž doma mleté maso a co s ním???!!!
Dobrou chuť!!
Rolujeme maso do anglické slaniny!
Rolky do brambor zachumláme!! A bramborami obsypeme!
Rolka má brambory i pod sebou!
Posypeme sýrem ...
Zalijeme zálivkou!
A dáme do trouby péct!
Na 220°C zakryté cca 20 min.
Poté odkryjeme a pečeme dalších 20 min.
Dle obrázku je vidět,že bude stačit,aby se dodělalo masíčko a krustička!
Teď už jen ......... Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé