Zapékaná zelenina s pohankou - jen tak z hlavy jsem to zkusila ( učím se používat nové suroviny)
Potřebné ingredience
asi150 g pohanky ( já měla lámanku), salámek - nemusí, 3 vejce, česnek, 1/2 mražené zeleniny více druhů, olivový olej, provensálské koření, pepř, sůl, strouhaný sýr
Postup přípravy
Pohanku uvaříme asi v 750 ml osolené vody- z lámanky mi vznikla taková hustá kaše, dáme do 1,5 litrové zapékací misky na zmrazenou zeleninu (vlivem teplé pohanky krásně povolí a oddělí se od sebe), přidáme salámek, prolisovaný česnek, rozkvedlané vejce, provensalské koření, pepř, sůl a olivový olej a vše promísíme a dáme do trouby na 220°C a přikryté zapékáme. Po 30 min. posypeme sýrem a dozlatova otevřené dopečeme.
Překvapilo mně, že se to dalo jíst :-))))
Překvapilo mně, že se to dalo jíst :-))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé