Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

CÍSAŘSKÉ KUŘE

0.0
CÍSAŘSKÉ KUŘE

Potřebné ingredience

1 kuře - vykostit a bez kůže nebo jen prsa, co kdo rád
300g nakrájené cibule na kostičky
300g šunky nebo šunkového salámu na plátky
300g strouhaného tvrdého sýra
česnek, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme a potřeme česnekem.
Zapékací mísu vytřeme olejem. Klademe po vrstvách...šunkový salám, maso, cibule, sýr, pokapat olejem. A dále opakujeme vrstvy znovu. Nahoře musí být sýr. Ten pokapeme a rukou v pekáči vše utlačíme. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme na 24hod. uležet do chladu.
Druhý den pečeme pod poklicí do měkka. Před dopečením odkryjeme,aby se udělala opečená kůrčička.

Je to skvělé, šťavnaté... Když přijde návštěva, je všechno nachystané den předem a jen se šoupne do trouby :-)

Příloha: brambory, zeleninový salátek..ale u nás vede jednoznačně bramborová kaše

Fotky dodám, až mi je manžel stáhne z foťáku..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Diviana 3. 2. 2009, 19:36
Dobrý den, děkuji za recept,bylo to opravdu výborné!! Jen mě překvapilo,jak dlouho se to peklo! Víc jak hodinu...ale příště už s tím budu počítat a nebudeme půl hodiny sedět u trouby a slintat :-) Opravdu mňamka...doporučuji... (Y)
Koblížci 8. 2. 2009, 15:50
@Diviana Děkuji, jsem ráda, že chutnalo.. To já peču ještě dýl..u nás se toho totiž hodně sežere... ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie