(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Rizoto z tlačenky
Potřebné ingredience
1/2 kg nebo 1 kg tlačenky, zelenina (mražená či čerstvá), rýže, olej, koření, sůl, cibule
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobnější kusy, osmahneme na oleji, přidáme zeleninu, já miluju kukuřičku a hrášek, chvilinku restujeme a pak přidáme na kostičky nakrájenou tlačenku. Chvíli micháme, sulc se totiž za chvíli rozpustí, okořeníme a osolíme dle chuti (ale před přidáním soli nutno ochutnat, někdy bývájí tlačenky hodně slané), pak přidáme uvařenou rýži, zamícháme, kdo chce, může ještě chvíli míchat na ohni, a servírujeme. Rizoto není suché, je takové jakoby \"mokré\" a výborně chutná se sladkokyselou okurkou:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jia
(upraveno)
25. 1. 2009, 18:55
Zajímavý nápad !
kočičák
(upraveno)
25. 1. 2009, 20:59
@Jia
Nevěřila jsem, že to bude dobrý, když jsme to doma se ségrou dělaly, ale fakt to je