(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
ZELÍ S KLOBÁSOU
Potřebné ingredience
1kg kyselého zelí, 4 klobásy, 200g anglické slaniny, rajčatový protlak,
smetana,
cibule, olej, sladká paprika, sůl, cukr, ocet
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce zpěnit na trochu oleje,
zaprášíme
sladkou paprikou. Na to dáme zelí, zamícháme a podlijeme vodou a dáme dusit.
Mezi tím si nakrájíme anglickou slaninu na kostičky (já tentokrát anglickou
slaninu neměla, tak jsem jí tam nedala) a klobásy na kolečka. Po chvíli
dušení
přidáme slaninu a klobásy a ještě chvíli dusíme. Pak přidáme rajčatový protlak
a
po chvíli smetanu a ještě chvíli povaříme. Na konec zelí dochutíme cukrem,
solí
a octem. Záleží jaké zelí použijete, já ho tentokrát dochutila jen cukrem.
zaprášíme
sladkou paprikou. Na to dáme zelí, zamícháme a podlijeme vodou a dáme dusit.
Mezi tím si nakrájíme anglickou slaninu na kostičky (já tentokrát anglickou
slaninu neměla, tak jsem jí tam nedala) a klobásy na kolečka. Po chvíli
dušení
přidáme slaninu a klobásy a ještě chvíli dusíme. Pak přidáme rajčatový protlak
a
po chvíli smetanu a ještě chvíli povaříme. Na konec zelí dochutíme cukrem,
solí
a octem. Záleží jaké zelí použijete, já ho tentokrát dochutila jen cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé