Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Žebírka na medu s chilli

0.0
Žebírka na medu s chilli

Potřebné ingredience

Maso: 8-10 vepřových žebírek.

Marináda : 5 lžic vinného octa,
4 lžíce sojové omáčky,
5 lžic worchestrové omáčky,
8 lžic oleje (dávám olivový),
2 vrchovaté lžíce medu,
celý sáček koření na žebírka (Kotany),
2-3 jarní cibulky nasekané na drobno,
2 červené chilli papričky bez zrníček,

Postup přípravy

Tahle dobrůtka je hodně pikantní, eventuelně se dají chilli papričky vynechat, ale není to už ono!
Žebírka si nechávám dopředu chystat v řeznictví a poprosím je, aby mně na nich nechali víc masíčka.
Žebírka omyju, osuším a nachystám marinádu: všechny ingredience smíchám a mám takovou vychytávku na nakládání masa - všechno dám do pevného igelitového sáčku, co se používá do mrazniček-kupuju si velké, promíchám velmi jednoduše zatřepáním a pak tam dám žebírka.Pořádně třepu a otáčím, aby se marináda všude dostala, zatočím vršek sáčku a dám do lednice.
Nechám je tak nejméně 5 hodin, ale raději přes noc.

Pekáč mírně pomastím olivovým olejem, naskládám jedno žebírko za druhým a zbytek marinády na ně vyleju+trošku podleju vodou-asi 2dcl. Pekáč přikryju poklicí nebo pevným alobalem a v troubě rozehřáté na 200´C peču bez nakukování 60minut. Po hodině vytahnu, odkryju (je to úplně světlé jako ovařené-nelekejte se a už to nádheně voní), posypu směsí „pěti koření“ (jen 2 kávové lžičky)-poku je nemáte, tak trošku skořice a zázvoru, pokapu dvěmi lžícemi medu a asi 20 minut dopeču při 230´C už bez pokličky. Ono to nádherně ztmavne,.
Je to pracné, ale opravdu to nemá chybu. Jíme to většinou s čerstvým salátem a chlebem.
Dobrůtka!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marz 19. 4. 2012, 9:10
jdu na ně (Y)
AliceM 19. 4. 2012, 12:04
@marz :-) :-) :-) (zajic) (zajic)
Jitule64 30. 3. 2007, 22:10
Ali, určitě to vyzkouším! (Y) Akorát budu muset hold koupit normální žebírka, nevím, jestli u nás by mi vyhověli. Ale zeptám se. *-) Pak napíšu, jak chutnali. Udělám to spíš na manželův svátek v červnu - myslím, že k pívku budou úúúúúúúúžasný! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
AliceM 30. 3. 2007, 22:14
@Jitule64 To jo. :-) A v řeznictví bych to zkusila. Já už tam mám známe, ze začátku jsem jim řekla,že mohou být žebírka klidně dražší, ale s masííííčkem (tudledudle). A teď už to umí (Y). Jak se říká , za zeptanou člověk nic nedá :-) :-) :-) Tak aˇse pak podaří. |:o)
Jitule64 30. 3. 2007, 22:16
@AliceM Uuuuuuuurčo napíšu! |:o) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie