(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
MAZANEC
Potřebné ingredience
1/2 hl. mouky
15 dkg másla
15 dkg cukru krystal
2 celá vejce
1,5 prášku do pečiva
1 vanil. cukr
1 tvaroh
1 lžíce rumu
1 lžíce mléka
špetka soli
rozinky
mandle
Postup přípravy
Vše zpracovat v těsto a potřít vajíčkem. Péci pomalu asi 3/4 hodiny. Zkusíme špejlí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Edulla
(upraveno)
12. 6. 2007, 14:26
Asi hloupý dotaz, ale to prostě vypracujete bochánek a dáte ho na plech nebo se to "rozprostře" na plech jako buchta?
Ještě jsem ho nezkoušela, tak nevím jak tuhé - řídké je těsto, jestli teda ten tvar udrží.
Jo a taky na kolik stupňů v jaké výšce v troubě? Peču ráda, ale spíš buchty, rohlíky a jemné pečivo. Tohle bych chtěla vyzkoušet, tak radši dopředu sbírám rady ať pak nestojím u válu jako kačena
Díky Edita






nahlásit

ovecka17
(upraveno)
12. 6. 2007, 15:16
@Edulla
Těsto musí být tužší (asi jak na vánočku) a dělá se bochánek, peče se necelou hodinu ve středně vyhřáté troubě
nahlásit

bubík4
(upraveno)
19. 1. 2008, 22:04
@ovecka17
DÍKY ŽE JSTE ODPOVĚDĚLA ZA MĚ, JÁ SI TOHO DOTAZU VŮBEC NEVŠIMLA

nahlásit

Kabu
(upraveno)
8. 4. 2007, 21:39
Tak se konečně spěchám pochlubit
Mazanec je vynikající, povedl se mi, a to jsem nic podobného nikdy nepekla
(Pro Pavlínu D.: nijak zvlášť těžké to těsto není, je pěkně vláčné, tak akorát
) Dopoledne jsem upekla jeden a jelikož se po něm jen zaprášilo, pustila jsem se ještě do dalšího (před chvílí jsem ho vytáhla z trouby, krááásně tady voní)
Pekla na horkovzduchu při cca 170 stupních, asi 45 až 50 minut.Všema deseti doporučuji
Příprava je rychlá a výsledek mňam, mňam!!!






nahlásit

bubík4
(upraveno)
9. 4. 2007, 14:35
@Kabu
Gabčo, tak to jsem ráda, že jste se do něj pustila a že měl úspěch, jste šikulka!!!!







nahlásit

Kabu
(upraveno)
4. 4. 2007, 14:37
Dobrý den, Jani, ráda bych vyzkoušela váš recept, ještě jsem mazanec nepekla, a ten váš mi přijde celkem snadný
(Pevně doufám, že to není jen zdání
) Jen se chci zeptat: máslo dáváte rozpuštěné anebo tuhé? A pokud bych toho rumu dala jen malilinko (s ohledem na děti), bude to hodně znát? A to vajíčko na potření je, pokud jsem to dobře vyčetla, tedy třetí (dvě do těsta + toto jedno)? Děkuji předem za odpověď mazancové začátečnici



nahlásit

bubík4
(upraveno)
4. 4. 2007, 21:06
@Kabu
Gabčo, vajíčka dvě do těsta. Další na potření. Myslím, že ten rum vadit nebude, když uberete. Je opravdu snadný a moc dobrý.
nahlásit

pavlinice
(upraveno)
4. 4. 2007, 14:51
@Kabu
Jestli ho budete zkoušet péct tak určitě napište jak to dopadlo,protože já jsem opravdu sama zvědavá.
Můj názor je ten,že to množství tuku a do toho ještě tvaroh musí zákonitě udělat těžké těsto.
Nevím potom jak dokáže ten prášek do pečiva udělat zázrak,ale třeba bych se divila.
Jinak určitě tam chybí citrónová kůra a toho rumu se nebojte,protože 100% vím,že lžíci rumu tam ani nepoznáte,já bych dala mnohem víc.





nahlásit

Lily
(upraveno)
8. 4. 2007, 16:16
@pavlinice
Dneska jsem mazanec upekla a je móóóc dobrý !!!
Hlavně je těsto za chvíli zpracováno, narozdíl od kynutého. Je krásně nadýchaný a voňavý ... já teda přidávám tu citrónovou kůru a hlavně, když už je upečený a ještě horký, potřu ho rozpuštěným máslem, do kterého jsem přidala RUM


nahlásit

bubík4
(upraveno)
9. 4. 2007, 14:34
@Lily
Ivanko, to mě moc těší, že se povedl a chutná!!!!!!! Hezké Velikonoce




nahlásit

bubík4
(upraveno)
4. 4. 2007, 21:07
@pavlinice
Kůru nedávám, nemáme to rádi, ale dát se samozřejmě může.
nahlásit