Řezy - moc dobré
Potřebné ingredience
hladká mouka, vejce, cukr moučka, olej, voda, prášek do pečiva, šlehačka ke šlehání, zakysaná smetana, ztužovač šlehačky, vanilkový cukr, vanilkový puding, cukr krystal, pomerančový tang (dle chuti)
Postup přípravy
Těsto: 4 žloutky, 20 dkg moučkového cukru, 1 dcl oleje, 6 lžic vody, - třeme a potom po lžících přidáváme - 20 dkg hladké mouky + 1/2 prášku do pečiva. Na konec přidáme ze 4 bílků sníh. Upečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu. Pečeme na 170 °C. Necháme vychladnout.
Náplň: 1 šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky pak přidáme 3 lžíce moučkového cukru a přimícháme 4 zakysané smetany.
Poleva: 1 litr vody, 2,5 vanilkového pudingu, 15 dkg cukru krystal, 1 pomerančový tang (nebo jiný - dle chuti)
, - uvaříme - nalejeme na řezy a necháme v lednici ztuhnout - nejlépe do druhého dne !
Dobrou chuť !
Náplň: 1 šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky pak přidáme 3 lžíce moučkového cukru a přimícháme 4 zakysané smetany.
Poleva: 1 litr vody, 2,5 vanilkového pudingu, 15 dkg cukru krystal, 1 pomerančový tang (nebo jiný - dle chuti)
, - uvaříme - nalejeme na řezy a necháme v lednici ztuhnout - nejlépe do druhého dne !
Dobrou chuť !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chucky 1111
(upraveno)
2. 5. 2009, 14:02
Ahoj tyto řezy známe dělám ja každý rok v létě a to už 3roky,jen zakysané smetany dávám dvě,je to lepší a bohatě to stačí.papa Verča