Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Blesková brokolda

0.0
Blesková brokolda

Potřebné ingredience

1/2 kg brokolice,
2 obdélníky taveného (smetanového) sýra,
sůl, kmín, pepř, muškát.oříšek

Postup přípravy

Brokolici uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka (dá se uvařit i v mikrovlnce). Vodu slijeme, brokolici vložíme do mixéru se dvouma taveňákama a během pár sekund rozmixujeme. Polévka je hotová a ještě teplá. Když je příliš hustá přidáme trochu vody.
Kdo má rád může ozdobit lžící kysané smetany.
Úplně se rozplývá na jazyku, jak je dobrá. Místo brokolice můžeme použít i jinou zeleninu ..... hrášek (mražený), květák, atd.
Doporučená příloha: na másle osmahnutá houstička
Tento recept jsem převzala z Labužníka, šířím dál, protože je úúúúúúžasný a dokonalý nejen chutí, ale hlavně přípravou :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

eši 27. 5. 2007, 16:16
Recept je naprosto skvělý. Polívku jsme jedli v pátek u kamarádky (Višničky :-) ) a byla skvělá. Tak jsme ji dnes měli k obědu taky (Y)
Višnička 25. 5. 2007, 20:15
Renato, moooooooooooooooooooooooc díky za receptík, dnes jsem vařila polévku podle Vašeho receptu a je to nejlepší brokolicová polévka, co jsme kdy celá rodina jedli...... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Nejradši bych ji hned zítra vařila znovu :-) :-) :-) Mějte se krásně, Katka
linduska 22. 5. 2007, 17:59
Renatko, souhlasím s vámi - recept je úúúúžasný (Y) (Y) (Y) !!! Potřebovala jsem zlikvidovat brokolici a hledala jsem nějakou rychlovku a to je přesně váš recept. Tuto polévku si dal i syn a do něj dostat zeleninu, to je spíš zázrak :-). Jana.
brenda6 24. 5. 2007, 12:17
@linduska Jani, mám radost, že chutnala :-) už jsem slyšela i od kamarádek, kterým jsem recept doporučila, že dětičky tuhle polívčičku baští, ačkoli jinak zeleninu obcházejí obloukem ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie