Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Zelené pošušňáníčko

0.0
Zelené pošušňáníčko

Potřebné ingredience

brokolice
2-3 vejce
min. 20dkg nivy
cibule (3jarní cibulky)
strouhanka

Postup přípravy

Brokolici uvaříme (ja jí vařím na páře v napařovacím hrnci na knedlíky), rozmixujem či rozšťoucháme. Nivu nastrouháme nebo rozmačkáme, cibulku nakrájíme na menší kousky. Vše smícháme, přidáme vejce a dohustíme strouhankou. Hmota má mít takovou konzistenci, aby šli tvarovat karbanátky. Ty poté obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova. POZOR při obracení, má to tendenci se rozpadat.

Nejraději konzumujeme s kaší, ale studené jsou také vynikající.

!toto jídlo jí i lidé, co brokolici nebo nivu nemají rádi - ozkoušeno!

DOBROU CHUŤ

brokolici rozmixujem či rozmačkáme šťouchadlem na kaši

cibulku nakrájíme

nivu nastrouháme

smícháme a přidáme vejce

obalené karbanátky ve strouhance usmažíme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nula 2. 6. 2007, 18:06
Tak to nezní špatně, určitě vyzkoušíme a pak písnu :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie