Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KYNUTÉ KNEDLÍKY

0.0
KYNUTÉ KNEDLÍKY

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky

300 g hladké mouky

0,35 l mléka

30 g droždí

20 g krupicového cukru

2 žloutky

špetka soli

sezónní ovoce

moučkový cukr, máslo na polití

Postup přípravy

Z části mléka, droždí, cukru a soli připravíme kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku, kvásek a zbytek mléka, v kterém jsme rozkvedlali žloutky. Vypracujeme tuhé, ale vláčné těsto, která poprášíme moukou a dáme přikryté kynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme kousky, z kterých na pomoučeném vále rozválíme placky a plníme ovocem. Těsto uzavřeme, přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout. Knedlíky vaříme v osolené vařící vodě 8 až 10 minut. Pozor, knedlíky zvětší svůj objem. Knedlíky vaříme z jedné strany, potom je otočíme a dovaříme. Hotové knedlíky vyndáme a propícháme vidličkou. Knedlíky na talíři zdobíme tvarohem, posypeme cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie