(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
KYNUTÉ KNEDLÍKY
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky
300 g hladké mouky
0,35 l mléka
30 g droždí
20 g krupicového cukru
2 žloutky
špetka soli
sezónní ovoce
moučkový cukr, máslo na polití
Postup přípravy
Z části mléka, droždí, cukru a soli připravíme kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku, kvásek a zbytek mléka, v kterém jsme rozkvedlali žloutky. Vypracujeme tuhé, ale vláčné těsto, která poprášíme moukou a dáme přikryté kynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme kousky, z kterých na pomoučeném vále rozválíme placky a plníme ovocem. Těsto uzavřeme, přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout. Knedlíky vaříme v osolené vařící vodě 8 až 10 minut. Pozor, knedlíky zvětší svůj objem. Knedlíky vaříme z jedné strany, potom je otočíme a dovaříme. Hotové knedlíky vyndáme a propícháme vidličkou. Knedlíky na talíři zdobíme tvarohem, posypeme cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé