Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Dort hrk-hrk light

0.0
Dort hrk-hrk light

Potřebné ingredience

1ks krém OLLÉ 50g, 2x 125g jogurt bílý, 1 ks vanilkový cukr, 1 ks konzerva mandarínek malá, piškoty cereální,anebo nějaké cereální sušenky anebo piškotový korpus, na ozdobení: Granko, banány anebo podle vlastní fantazie

Postup přípravy

Do dortové formy naukládáme piškoty anebo cereální sušienky /podrcené paličkou na maso a s trochou másla smíchané/, do hrnce s pokrývkou si vylejeme mandarinkový kompot celý, přidáme prášek OLLÉ a bílé jogurty s vanilkovým cukrem, zavřeme a třeseme dokud masa není ztuhlá, na piškoty pokapkané šťávou z jiného kompotu s trochou rumu či uvařené kávy s cukrem dáme polovičku krému, opět piškoty a ukončíme krémem, povrch ozdobíme podle vlastní fantazie a dáme do ledničky, lepší je druhý den po uležení,ale u nás dort nemá šanci do druhého dne zůstat ne to uležet ale je po uležení lepší, piškoty nasáknou a jsou měkší. Přeju zdravé mlsání!
Není to nic nového, jen je to zdravší verze klasické třeseného dortu, jakých se tu už určitě objevilo dost. Za zkouku to stálo, i když dcerka prohlásila, že šlehačka je přece jen šlehačka, tak posuďte sami.
V původní verzi se totiž dávají 2 OLLÉ krémy po 75g se 2 šlehačkami po 250ml- no ale to je ta nezdravější verze, tak už každý ať si vybere podle sebe.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie