(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Dort hrk-hrk light
Potřebné ingredience
1ks krém OLLÉ 50g, 2x 125g jogurt bílý, 1 ks vanilkový cukr, 1 ks konzerva mandarínek malá, piškoty cereální,anebo nějaké cereální sušenky anebo piškotový korpus, na ozdobení: Granko, banány anebo podle vlastní fantazie
Postup přípravy
Do dortové formy naukládáme piškoty anebo cereální sušienky /podrcené paličkou na maso a s trochou másla smíchané/, do hrnce s pokrývkou si vylejeme mandarinkový kompot celý, přidáme prášek OLLÉ a bílé jogurty s vanilkovým cukrem, zavřeme a třeseme dokud masa není ztuhlá, na piškoty pokapkané šťávou z jiného kompotu s trochou rumu či uvařené kávy s cukrem dáme polovičku krému, opět piškoty a ukončíme krémem, povrch ozdobíme podle vlastní fantazie a dáme do ledničky, lepší je druhý den po uležení,ale u nás dort nemá šanci do druhého dne zůstat ne to uležet ale je po uležení lepší, piškoty nasáknou a jsou měkší. Přeju zdravé mlsání!
Není to nic nového, jen je to zdravší verze klasické třeseného dortu, jakých se tu už určitě objevilo dost. Za zkouku to stálo, i když dcerka prohlásila, že šlehačka je přece jen šlehačka, tak posuďte sami.
V původní verzi se totiž dávají 2 OLLÉ krémy po 75g se 2 šlehačkami po 250ml- no ale to je ta nezdravější verze, tak už každý ať si vybere podle sebe.
Není to nic nového, jen je to zdravší verze klasické třeseného dortu, jakých se tu už určitě objevilo dost. Za zkouku to stálo, i když dcerka prohlásila, že šlehačka je přece jen šlehačka, tak posuďte sami.
V původní verzi se totiž dávají 2 OLLÉ krémy po 75g se 2 šlehačkami po 250ml- no ale to je ta nezdravější verze, tak už každý ať si vybere podle sebe.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé