Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Ukrajinský boršč a pampuškami

0.0
Ukrajinský boršč a pampuškami

Potřebné ingredience

300 g hovězího masa, 1 řepa, 400 g čerstvého zelí, 500 g brambor, 1 mrkev, petržel, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, 1/2 skleničky rajčatového protlaku nebo 4-5 čerstvých rajčat, 1 polévková lžíce mouky, 200 g tuku, 50 g vepřového sádla, 1/2 skleničky smetany, 1 polévková lžíce cukru, šťáva z poloviny citronu, kadeřavá petrželka, mletý pepř a červená paprika,bobkový list. Na panoušky: 360 g mouky, 3/4 skleničky mléka, 20 g cukru, 10 g droždí, 30 g rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 80 g kvasu na česnekovou zálivku.

Postup přípravy

Maso vaříme, až je měkké. Očištěnou a umytou řepu nakrájíme na nudličky, posypeme solí, pokapeme citronovou šťávou, vše promícháme, vložíme do kastrolu nebo na hlubokou pánev, přidáme tuk sebraný z masného vývaru, rajčatový protlak, cukr a dusíme do poloměkka. Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a propasírujeme s tukem. Vývar scedíme, maso nakrájíme na kousky. Do scezeného vývaru přidáme na kousky nakrájené brambory, přivedeme do varu, přidáme na nudličky nakrájené čerstvé zelí a vaříme 10 - 15 minut, potom přidáme pasírovanou zeleninu, moučnou zavářku, papriku nakrájenou na nudličky, koření a dovaříme. Hotový boršč zahustíme sádlem s utřeným česnekem a petrželkou, přivedeme do varu a odstavíme na 20 - 25 minut. Podáváme se smetanou, masem a zelenou natí. K boršči podáváme pampušky s česnekem. Pampušky zhotovíme následovně: v teplém mléce necháme vzejít droždí, sůl, cukr, přidáme rostlinný olej a mouku, vypracujeme těsto a necháme je kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na kousky asi o váze 25 g, vyválíme kuličky, naklademe je na plech vytřený olejem, necháme ještě chvíli kynout a poté pečeme při teplotě 180 – 210 st. С. Česneková zálivka se připravuje takto: do utřeného česneku přidáme sůl, rostlinný olej, kvas a všechno rovnoměrně promícháme s potom touto zálivkou poléváme čerstvě upečené pampušky. Servírují se horké.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 30. 9. 2009, 23:01
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie