Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

ZÁKLAD PRO PRAVOU ITALSKOU PIZZU

0.0
ZÁKLAD PRO PRAVOU ITALSKOU PIZZU

Potřebné ingredience

Přísady:
• 450 g hladké mouky • 25 g čerstvého droždí nebo 2 balíčky sušeného
droždí • 1 polévková lžíce cukru • 175 ml teplé vody • 1 polévková lžíce
soli • 3 - 5 polévkových lžic olivového oleje

Postup přípravy

Postup:
Rozpusťte droždí v polovičním množství vody. Do mísy nasypte mouku, přidejte zbytek vody, olivový olej, sůl, cukr a dobře promíchejte. Do směsi přidejte rozpuštěné droždí a těsto dobře zadělejte, dokud není elastické a nelepí se na ruce. Vytvořte bochánek. Nechejte odležet na teplém místě v míse vysypané moukou, přikryté vlhkou utěrkou přibližně 2 hodiny. Těsto by během této doby mělo nakynout na dvojnásobný objem. Těsto znovu prohněťte a nechejte 15 minut odležet. Vytvarujte kulatý tvar.
Druhy Pizzy:
Neapolitan: oloupaná rajčata, ančovičky, olivový olej, oregáno, bazalka a sůl
Margherita: oloupaná rajčata, mozzarella, bazalka, olivový olej a sůl
Marina: oloupaná rajčata, bazalka, česnek, oregáno, olivový olej a sůl
Dále můžete přidat krabí maso, slaninu, rozmarýn, cibuli, ovčí sýr nebo sýr Fontina.
Pečte na pizza kameni na programu „pizza“ v troubě nastavené na 180°C přibližně 20 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie