(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Hraběnčin moučník
![Hraběnčin moučník](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/070615/07/j6008.jpg)
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky
300 g hery
180 g moučkového cukru
5 vajec
1 prášek do pečiva
100 g strouhanky
1 kg jablek
hrst vlašských ořechů
hrst rozinek
1 lžička skořice
Postup přípravy
Odvážíme si mouku a moučkový cukr, přidáme prášek do pečiva a tuto sypkou směs dobře promícháme. Potom oddělíme žloutky a bílky. Žloutky dáme do těsta, bílky necháme zatím stranou. Odvážíme si i heru a přidáme ji do těsta. Rukama zpracujeme hladké těsto, jednu třetinu z něj oddělíme a dáme ztuhnout do mrazáku. Vymastíme si velký "koláčový" plech, zbývající těsto rozválíme na vále a opatrně ho na plech přeneseme. Válečkem ještě upravíme tak, aby rovnoměrně pokrývalo celý plech. Oloupeme si jablka, odstraníme jádřince a jablka nakrájíme je na plátky. Těsto na plechu posypeme rovnoměrně strouhankou. pokryjeme nakrájenými jablky, posypeme skořicí, ořechy a propláchnutými rozinkami. Z odložených bílků našleháme tuhý sníh a rozetřeme jej po povrchu moučníku. A nyní přijde "zlatý hřeb" hraběnčina moučníku. Z mrazáku vytáhneme ztuhlé těsto a nastrouháme ho na hrubém struhadle rovnoměrně na povrch koláče. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Koláč je velmi jemný a hned se po něm zapráší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071230/09/b22440-1199002286.jpg)
Lenkacz
(upraveno)
15. 6. 2007, 9:12
taky tuhle dobrutku pecu ja jeste posypu tu nastriuhanou cast testa skorici a vanil cukrem
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150315/18/b10361-1426441377.jpg)
Zdenikv
(upraveno)
15. 6. 2007, 14:10
@Lenkacz
Taky dávám ještě skořici, mňam
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/070704/10/b19708-1183536533.jpg)
Zdenda1
(upraveno)
15. 6. 2007, 8:04
Znám,dělám a doporučuji,je to výborná jablečná záležitost
Osobně strouhám i spodní těsto a pak ho tam umačkám rukama,je to pro mě snadnější a rychlejší a výsledek stejný
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)