(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Poctivé tortily po mexicku s libovým hovězím a fazolemi
Potřebné ingredience
Libové hovězí maso (např. zadní, svíčková, roštěnka) dušené nebo z polévky, uvařené červené fazole, plechovka rajčat, červená kapie, několik stroužků česneku, bylinky sušené i čerstvé (oregano, bazalka, tymián, petrželka), pálivá paprika, kmín, sůl, pepř, olej, tortily
Postup přípravy
Toto vydatné jídlo plné bílkovin určitě potěší každého milovníka masa a pikantní kuchyně. Použila jsem maso vařené z polévky, které se vařilo cca 3 hodiny spolu s kořenovou zeleninou, takže je krásně měkkoučké a rozpadá se. Fazole jsou namočené přes noc a uvařené klasickým způsobem. Pokud máme tyto základní suroviny, už je to v podstatě rychlovka hotová za chviličku.
1. Na troše oleje orestujeme čensekové stroužky nakrájené na tenké plátky (dělám na boční straně struhadla - plátkovač) a červenou kapii nakrájenou na kousky nebo nudličky.
2. Přidáme scezené fazole, promícháme. Ochutíme kořením a bylinkami (čerstvé dáváme až nakonec spolu s masem). Pak přidáme plechovku rajčat a promícháme. Nakonec vmícháme maso rozebrané na kousky, promícháme a prohřejme.
3. Masovou směsí plníme tortily, které si ohřejme cca 30 sekund v mikrovlnce nebo v troubě. Zdobíme strouhaným sýrem a mladou cibulkou nebo pórkem.
4. Můžeme podávat i s chlebem nebo jinou přílohou.
Dobrou chuť.
TIP: na zjemnění můžeme na ozdobu přidat lžičku zakysané smetany
1. Na troše oleje orestujeme čensekové stroužky nakrájené na tenké plátky (dělám na boční straně struhadla - plátkovač) a červenou kapii nakrájenou na kousky nebo nudličky.
2. Přidáme scezené fazole, promícháme. Ochutíme kořením a bylinkami (čerstvé dáváme až nakonec spolu s masem). Pak přidáme plechovku rajčat a promícháme. Nakonec vmícháme maso rozebrané na kousky, promícháme a prohřejme.
3. Masovou směsí plníme tortily, které si ohřejme cca 30 sekund v mikrovlnce nebo v troubě. Zdobíme strouhaným sýrem a mladou cibulkou nebo pórkem.
4. Můžeme podávat i s chlebem nebo jinou přílohou.
Dobrou chuť.
TIP: na zjemnění můžeme na ozdobu přidat lžičku zakysané smetany
Plátky česneku orestujeme spolu s paprikou. Jen chviličku, aby se česnek nespálil.
Přidáme fazole, konzervovaná rajčata, koření, bylinky a nakonec maso. Promícháme a prohřejeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pavlíkmacík
(upraveno)
13. 11. 2009, 21:41
mňam ..vypadají úžasně ..už se těším, až je udělám
kalimera
(upraveno)
14. 11. 2009, 13:44
@pavlíkmacík
Tak, ať vám chutnají alespoň z poloviny, jako nám Váš cukeťák .
Kodatka
(upraveno)
13. 11. 2009, 6:42
Tak dnes vyzkouším,mám vařené hovězí a neví co s ním.Vypadá to báječně.Děkuji za nápad.
kalimera
(upraveno)
13. 11. 2009, 11:09
@Kodatka
Děkuji za vyzkoušení . Budu ráda, když napíšete, jak chutnalo .
alfleila
(upraveno)
11. 11. 2009, 20:33
Mňaaam, mexicana tortilana Tak tuhle kuchyni taky můžu!!
kalimera
(upraveno)
12. 11. 2009, 12:55
@alfleila
Já taky , kterou já vlastně nemůžu ?