Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Halušky

0.0
Halušky

Potřebné ingredience

6x brambora,2 vejce,sůl,polohrubá mouka.
kysané zelí,sůl,cukr,pepř,cibule,sádlo
Uzené maso

Postup přípravy

Uzené maso ovařit.Zelí dělám stejně jako přílohu ke knedlu.Halušky-brambory nastrouháme na nejjemnějším struhadle,osolíme,přidáme vejce a zahustíme polohrubou moukou.Konzistence by měla být něco jako na bramboráky možná tužší.Vyzkoušejte že do vroucí vody hodíte kousek těsta s tím že se nesmí rozpadnout.Vaříme 3 minuty.Osmažit cibulku na sádle a vše smíchat dohromady.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

plamenek 29. 12. 2015, 20:50
Zelí dělám jako přílohu taky, jen nezahušťuji, jen na cibulce a udusit .Brambory nastrouhám na nejjemněji,nebo vezmu robotem.Osolím a pak sypu mouku ,já tedy hladkou, jak říkala moje babi, kolik brambory vezmou.Na halušky vezmou hodně, na bramborák dávám daleko méně mouky,ale zase sleju vodu z brambor. A strouhám na jiném struhadle ( jako na mrkvový salát).
Kačupka 29. 12. 2015, 20:32
Dobrý večer, kamarádka mne dnes naladila, že bude dělat halušky a tak mi to nedalo, na mmb si našla recepty, Váš zvítězil a musím jen pochválit recept a poděkovat Vám. A sebe také chválím, poprvé a jsou fakt vynikající (clamp) (clamp) (clamp)
fojaa 6. 3. 2010, 20:08
Miluju halušky :-p
Luccy1025 1. 1. 2010, 11:08
Mňam (zajic) hned bych si je dala. Takové papaníčko miluju (Y) (Y) (Y)
krišpa 2. 1. 2010, 13:27
@Luccy1025 To jsme dvě já je taky můžu ;-) (zajic) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie