Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Med z pampelišek

0.0
Med z pampelišek

Potřebné ingredience

400 hlaviček květů z pampelišek
2 l vody
2 citrony
2 kg cukr krystal

Postup přípravy

Hlavičky květů pampelišek opereme pod tekoucí vodou, vložíme do čtyřlitrového hrnce. na květy nalejeme 2 l vody, přidáme oprané na kolečka nakrájené a jader zbavené citrony a dáme vařit.
od bodu varu vaříme 15 minut, pak necháme pampelišky ve šťávě do druhého dne vyluhovat. připravíme si čistou nádobu, zakryjeme plátnem, převážeme a šťávu přecedíme. Zbytek vymačkáme přes plátno.
do takto připravené pampeliškové šťávy přidáme cukr a za častého míchání vaříme až hodinu a půl, až se med začne táhnout.
Hotový med nalijeme do sklenic a uzavřeme víčkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

akita 4. 5. 2011, 8:49
Já mám 4 sklenice 900g (klasické velké zavařovací sklenky) a jednu 450g z jedné dávky.
ŠÁRUŠ 11. 5. 2011, 17:40
@akita už jsem ho nedělala roky, akorát přidávám cukr ,-) jdu si nachystat sklinky (smich)
souseda 2. 5. 2011, 11:18
Mužu se zeptat kolik sklenic je tak z jedné dávky?
kejmilka 8. 4. 2011, 11:40
muzu se zeptat, kolik sklenicek z toho tak zhruba je?diky
MIMIANY 3. 5. 2010, 12:46
Šárko, moc děkuji za receptík!!! (Y) (Y) (Y) včera jsem ho dělala poprvé a hned z trojté dávky!!!! :-D ,-) ,-) dopadlo to úžasně a mám moooc dobrý medík za babku :-$ (smich) Jen jsem pořád čekala jestli bude houstnout...a nakonec jsem se dočetla že nechat trošku medíku schladit na talířku a jak se začne lepit tak šup do skleniček ^o) Ještě se chystám na medík ze sedmikrásek, tak snad nějaký receptík seženu...... ale tenhle je suprovýýý (Y) (Y) děkujíííííí (hello) (hello) Míša
RomčaP 20. 4. 2009, 11:30
Šárko, tenhle medík dělala moje babi. Včera jsem natrhala a dneska udělala první várku. Ta nostalgie, když jsem ho cítila mi vehnala až slzy do očí. Je stejně úžasný jako ten od babičky (clamp) už se vaří druhá dávka (Y) ;-) Dííííky (Y)
delfa 21. 4. 2008, 10:51
chtěla bych jen zeptat, jestli se může dávat do čaje každý den nebo jen při kašli apod. Díky za odpověď (Y)
kytka74 10. 5. 2006, 8:25
můžu dát želírovací cukr ???
kytka74 2. 8. 2006, 9:13
@kytka74 v poho, dala jsem normál cukr a ještě si šetřím poslední skleničku na zimu :-D
ŠÁRUŠ 2. 7. 2006, 19:14
@kytka74 No želírovací cukr nedoporučuju, koukám, že jsem zareagovala krapet pozdě :-$, takže rada na příští rok :-P ;-)
Pája a Ája 24. 4. 2006, 22:08
Doporučuji (Y) (Y) (Y),taky dělám,v zimě ,při marodění ,jako když najdeš... (C)
Myšule 23. 4. 2006, 21:36
Můžu jen doporučit,dělám ho už dlouho a je super.
inka 23. 4. 2006, 19:18
Jednou jsem ho dělala tak,. že o sklenic jsem přidala kolečka pomeranče nebo citronu (tak 1-2 kolečka na sklenici). Vypadá to úžasně a chutná taky tak.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie