Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Rohlíčky s pařížským krémem, zatím nedodělané. Recept mám od kolegyně Šárky

0.0
Rohlíčky s pařížským krémem,  zatím nedodělané. Recept mám  od kolegyně Šárky

Potřebné ingredience

Těsto : 20 dk mletých ořechů, 20 dk cukru, 1 malé vejce, 1 žloutek, hrst čerstvé strouhanky, půl prášku do pečiva Krém : 2 másla, 15 dk cukru, rum, 2 žloutky ( ale ty nedávám ) , 3 dcl vody , 100 g kakaa. Poleva : rozpuštěná čokoláda na vaření rozředěná ztuženým 100% tukem

Postup přípravy

Udělám těsto, je trochu lepivé, dám ho na hodinu odpočinout. Pak ho vyvaluju mezi vrstvami mikrotenu na výšku asi 5 mm a kulatým vykrajovátkem dělám úzké měsíčky , trochu je dotvaruju na rohlíčky. Peču 20 min na 130 °C .
Na krém si uvařím 3 dcl vody s balíčkem kakaa. Míchám, ať tam nejsou hrudky a ať se to nepřipálí. VZNIKNE HUSTÁ KAKAOVÁ KAŠE . Vychladlou ji pak zašlehávám do našlehaného másla s cukrem a s rumem. Nastříkám na rohlíčky, dám vychladit a pak mašlovačkou potírám rozpuštěnou čokoládou. Nejlepší jsou vychlazené. Na krabici s rohlíčkama doporučuju dát obrázek lebky se zkříženými hnáty a napsat velikými písmeny JED, aby nikdo neujídal. :-)))

Rohlíčky ještě neupečené

hotový krém na pařížské rohlíčky

Tak válím těsto mezi dvěma vrstvama mikrotenové fólie . Při válení nemusím těsto podsypávat moukou. Výšku těsta mi určí jehlice na pletení.Tady je na fotce jiné cukroví, vlastně je to poslední kousek těsta z letošního vánočního pečení.

Vykrájené kytičky vykrajovátkem od Tupperware

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

xmilenax 16. 9. 2014, 21:25
Pařížské rohlíčky s pařížským krémem? Kde je ten pařížský krém, ten se z másla, cukru, žloutků a rumu nedělá. Většinou tyhle recepty nekomentuji, ale tohle se nedalo přejít bez reakce. Hezký večer
lidare 31. 8. 2014, 16:00
(Y) :-) (clamp) (clamp)
vevercak78 12. 12. 2010, 22:46
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Ilonáček 28. 12. 2009, 18:56
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie